„Eu sper ca puterea să nu facă şi din strategia naţională de apărare, prezentată la timp de preşedintele Klaus Iohannis, un joc politicianist. Un prim semnal era de ieri. Ştiţi că întotdeauna votul pe strategie se dădea în ziua în care preşedintele o prezenta în Parlament. Dar, iată că au amânat inventind necesitatea unui raport consultativ din partea Comisiilor de politică externă, în condiţiile în care comisiile de specialitate deja făcuseră raportul”, a spus Blaga
El a arătat că ordinea de zi a unei şedinţe de plen nu poate fi schimbată decât de Birourile Permanente reunite sau de către plen şi speră ca acelora de la putere să le vină „mintea la cap” şi să nu se „joace” cu strategia.
CITEŞTE ŞI LOVITURĂ pentru Klaus Iohannis în Parlament: „Strategia de apărare, un soi de CIORNĂ. Nu o votăm”
„Sper încă o dată, mai ales că o şedinţă reunită nu poate fi schimbată, ordinea de zi decât de o şedinţă premergătorare a BPR sau de către plen, sper să le vină mintea la cap pentru că, dacă ne jucăm şi cu această strategie, lucrurile arată rău în ţară”, a adăugat Blaga.
El a mai spus că a fost consens la Palatul Cotroceni pe strategie, care a fost adoptată şi de CSAT.
„Nu numai că a fost un consens la Cotroceni,a fost adoptată în CSAT, comisiile de specialitate în unanimitate au dat raport pozitiv. Nu ştiu ce este în mintea colegilor de la putere, sper ca totuşi să nu ne jucăm şi astăzi să o votăm„, a spus Blaga.
Comisiile de politică externă nu au reuşit marţi să dea un aviz la strategia naţională de apărare, din lipsa cvorumului.