„Trebuie să reabilităm patru stadioane de antrenamente pentru patru echipe — este vorba de stadionul Dinamo, Steaua, Rapid și cel de la Arcul de Triumf. Există proiectele pentru cele patru complexe, sunt la Compania Națională de Investiții, la MDRAP. În această toamnă facem studiile de fezabilitate și, de la anul, începem reconstrucția acestor stadioane”, a spus Dîncu, la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV.
El a explicat că nu este vorba de o reconstrucție din temelii a stadioanelor. „O să încercăm să vedem ce bani vom avea — putem să facem o fază mai extinsă, să încercăm să reabilităm stadioanele într-un grad mai mare, sau să reabilităm mai mult suprafața de joc. Asta va decide bugetul. Eu am un proiect ambițios cu patru complexe sportive care să arate european și modern. Să vedem cu finanțele și cu ceilalți dacă vom avea bani să le punem la acest nivel”, a adăugat Dîncu.
Întrebat despre construcția stadioanelor din Teleorman, vicepremierul a explicat că nu e vorba de lucruri care se fac ”în acest moment”, ci de anumite investiții care se fac pe termen lung.
„La Compania Națională de Investiții sunt 1.500 de proiecte adunate din zona autorităților locale. Aceste 1.500 de subiecte sunt pe mai multe categorii — săli de sport, cămine culturale, așezăminte culturale, case de cultură, orfelinate și clădiri sociale. Se înregistrează la Minister unde există un comitet interministerial care analizează aceste investiții — oportunitatea lor — și le trece pe o listă sinteză. Aici se prioritizează și s-ar putea face în 20 de ani unele, iar altele în zece ani. Nu este vorba de lucruri care se fac în acest moment, ci este vorba de anumite investiții care se fac pe termen lung. Avem 50 sau 70 de stadioane din orașe mari care sunt pe această listă, evident că nu se pot face toate dintr-o dată, dar este foarte bine să reabilităm bazele sportive din România și este unul dintre proiectele Guvernului”, a arătat Dîncu.