„Cred că este un vot care arată câteva lucruri care sunt importante pentru România şi sper că cei care se ocupă cu politica vor înţelege semnificaţia acestui vot. În primul rând, este un vot care arată o schimbare de climat. Dacă toată lumea spunea că în România se votează numai din respingere, negativ, ce s-a văzut acum a fost un vot pozitiv. N-a fost un vot negativ, ci un vot pentru un proiect’, a spus Vasile Dîncu. Potrivit acestuia, cele două partide mai mari, PSD şi PNL, au avut strategii diferite.
‘Alegerile au fost diferite. PSD şi Liviu Dragnea au avut un proiect, un proiect de guvernare, un proiect de buget şi ceilalţi au venit pe vot negativ, pe încercarea de a cultiva frica, frica de comunism, de ruşi, de alte lucruri. (…) În al doilea rând, cred că este pentru prima dată – şi acesta este meritul lui Liviu Dragnea – când PSD reuşeşte să facă un asemenea scor. Sigur că dacă nu ar fi avut voturi care s-au pierdut la un alt partid, ar fi fost probabil şi mai mare. Dar este un vot fără precedent pentru stânga din România. Eu cred că este pentru prima dată când partidul a avut unitate, în jurul liderului s-a creat o echipă, chiar o echipă mai tânără, cu oameni necunoscuţi. Multă lume a zis că nu sunt destule personalităţi, dar eu cred că a trecut vremea partidelor cu echipe grele de lideri, eu cred că oamenii încep să se uite la rezultate, la proiecte şi acesta este un lucru foarte important’, a afirmat Dîncu.
Pe de altă parte, Vasile Dîncu spune că a fost şi o greşeală a dreptei că s-a fărâmiţat şi că a mers pe un singur om.
‘A fost vorba şi de o greşeală foarte mare din partea dreptei din România, care a ales calea fragmentării excesive şi acest lucru a făcut-o să piardă foarte multe voturi. A ales, de asemenea, să meargă pe asocierea cu un singur om şi nu pe un program în care să-şi arate o viziune despre viitorul României sau despre România. Este din nou o dovadă că în ultima vreme politicienii vor trebui să se uite mult mai atent la strategii, să-şi testeze mult mai bine strategiile, să apeleze la cercetări. A te uita la like-urile de pe Facebook şi a considera că acesta este un feedback politic eficient şi suficient cred că s-a dovedit că este o mare greşeală’, susţine Vasile Dîncu.