Anul Nou-2020: Papa Francisc a lovit mâinile unei femei care nu-i mai dădea drumul de braţ VIDEO

Papa Francisc a fost subiectul unui episod mai puțin plăcut marți, la Vatican, când a lovit cu palma mâinile unei femei care îl apucase de braț și nu-i mai dădea drumul, informează nypost.com.
Romania TV
01 ian. 2020, 09:06
Anul Nou-2020: Papa Francisc a lovit mâinile unei femei care nu-i mai dădea drumul de braţ VIDEO

UPDATE: Papa Francisc, cunoscut pentru stilul său direct de a vorbi, şi-a cerut scuze miercuri, în cursul rugăciunii „Angelus”, că şi-a „pierdut răbdarea” în ajun, retrăgându-şi agasat mâna pe care o credincioasă asiatică grăbită încerca să o reţină într-o băie de mulţime în Piaţa Sfântul Petru, potrivit AFP.

„De atâtea ori ne pierdem răbdarea. Asta mi s-a întâmplat şi mie. Îmi cere scuze pentru prostul exemplu pe care l-am dat ieri”, a declarat şeful Bisericii catolice de la o fereastră a Palatului apostolic din Piaţa Sf. Petru.

Imagini ale papei, care a împlinit 83 de ani la 17 decembrie, reacţionând cu iritare la această strângere de mână prea energică, după vecernia din ultima zi a anului 2019, au suscitat zeci de mii de postări pe reţelele de socializare.

Papa Francisc a părut vizibil deranjat de incident, informează sursa citată. O înregistrare a episodului a apărut pe Twitter.

Femeia, care făcea parte dintr-un grup de pelerini sosiți la Vatican, își face semnul crucii în vreme ce suveranul pontif se apropie de ea. După ce a dat mâna cu mai mulți credinciși din preajma femeii, papa a încercat să se îndepărteze de grup, moment în care femeia l-a tras înapoi în mod violent.

Papa a reacționat la gestul femeii, eliberându-se din mâna ei și reproșându-i comportamentul. Ulterior s-a deplasat în Piața Sf. Petru de la Vatican. Nu se știe ce s-a întâmplat cu femeia.

Secvența video poate fi văzută aici:

 

Citește și

Papa Francisc, mesaj cutremurător de Crăciun. „Dumnezeu continuă să iubească orice om, inclusiv pe cel mai rău

Suveranul Pontif a vorbit, la prima slujbă a anului din Bazilica Sfântul Petru de la Vatican, despre violenţa faţă de femei şi a făcut un apel în ziua în care Biserica o celebrează pe Fecioara Maria. Papa Francisc a cerut ca femeile să aibă un rol determinant pe viitor pentru că sunt „mediatori de pace”, potrivit ANSA.

„Femeile sunt surse de viaţă. Cu toate acestea, sunt în continuare jignite, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să suprime viaţa pe care o poartă în pântece. Orice violenţă cauzată femeii este o profanare a lui Dumnezeu, născut de femeie”, a subliniat Papa Francisc. 

„Din corpul unei femei a venit salvarea pentru umanitate: din felul în care ne purtăm cu trupul femeii înţelegem nivelul nostru de umanitate”, a mai spus Suveranul Pontif. 

El a evidenţiat faptul că „femeia e dătătoare şi mediatoare de pace şi este pe deplin asociată cu luarea deciziilor. Pentru că, atunci când femeile îşi transmit darurile lor, lumea se simte mai unită şi mai liniştită. De aceea, o realizare a unei femei, a concluzionat Papa, este o realizare pentru întreaga umanitate. 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'