Vechiile Dacii, vândute la preţuri astronomice. Unele au peste 30 de ani şi ar costa cât un Duster nou

Sute de anunţuri cu Dacii 1300 şi 1310 au apărut pe site-urile specializate auto din Germania şi din România. Deşi au peste 30 de ani de vechime, unele modele sunt scoase la vânzare la preţuri la care poate fi achiziţionat un Logan sau un Duster nou nouţ.
Filip Stan
10 ian. 2022, 13:09
Vechiile Dacii, vândute la preţuri astronomice. Unele au peste 30 de ani şi ar costa cât un Duster nou
FOTO: autovit.ro via Adevărul

Vechiile Dacii par a se aprecia precum vinurile de colecţie deoarece, în mod uluitor, sunt scoase la vânzare la preţuri deloc mici. De exemplu, un proprietar din Chitila vinde o Dacie 1310 din 1986 cu 18.000 de euro, în vreme ce un bucureştean vinde o Dacie 1300 transformată în maşină de raliu cu 16.000 de euro. Mai mult, în Germania, două Dacii 1300 se vând cu 9.900 şi respectiv 12.490 euro, scrie Adevărul.

De mai bine de o lună, un autoturism Dacia 1300 alb din iunie 1975 a fost scos la vânzare pe unul dintre cele mai accesate site-uri de vânzări automobile second-hand din Germania – mobile.de. E fabricat la Mioveni în urmă cu 47 de ani şi a parcurs 7.900 de kilometri. Bătrâna Dacie este vândută de M&S Fahrzeughandel Wolfen, o companie din oraşul german Bitterfeld-Wolfen, aflat la 35 de kilometri de Leipzig.

Ceea ce este de-a dreptul surprinzător este preţul cu care este vândută această Dacie. Se cer pe ea 12.490 de euro, un preţ la care poate fi cumpărat în România un model nou de Dacie.

Citeşte şi: Dacia Duster Extreme SE, o ediţie specială disponibilă din ianuarie 2022

Tot în Germania se vinde şi o maşină Dacia 1310 de culoare bleu produs în 1986. Preţul? 9.900 euro. Autoturismul scos la „mezat” are un motor de 1,3 litri, 54 de cai putere şi doar 24.500 kilometri parcurşi în 35 de ani. Dacia 1310 oferită la vânzare este certificată ca model istoric, notează sursa citată.

Citeşte şi: Dacia e cea mai bine vândută maşină din Franţa în 2021. A umilit Renault sau Peugeot pe teren propriu

Cum a ajuns o Dacia 1310 să coste 18.000 de euro

În schimb, pe site-ul Olx, un proprietar din Chitila vinde  o Dacie 1310 cu nu mai puţin de 18.000 de euro. Autoturismul are clasicul motor de 1.300 cmc şi, cu toate că are 110.000 de kilometri la bord, cel care o deţine susţine că piesele şi vopseaua sunt cele originale.

Tot pe acelaşi site de mică publicitate, un bucureştean vinde o Dacia 1300 modificată din 1982 cu 15.000 de euro. Conform proprietarului, maşina are, printre alele, motor de VW Golf 3 GTI (150 cai-putere), cutie de viteze Renault 21 Turbo şi scaune de Audi TT.

Citeşte şi: Cum se descurcă Dacia Spring iarna? Experienţa unui şofer care a condus-o pe ninsoare: „Este un pericol real”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'