Vedetele se întrec în rețete de murături. Andreea Marin, un fan al conopidei cu gogoșari. Sfatul lui Dorel Vișan pentru gospodine: „Le strecor aşa printre murături”

Este sezonul în care gospodinele pregătesc bunătăți pentru iarnă, iar vedetele vin în ajutorul acestora cu rețete care mai de care.
Filip Stan
18 sept. 2024, 09:27
Vedetele se întrec în rețete de murături. Andreea Marin, un fan al conopidei cu gogoșari. Sfatul lui Dorel Vișan pentru gospodine:

Este sezonul în care gospodinele pregătesc bunătăți pentru iarnă, iar vedetele vin în ajutorul acestora cu rețete care mai de care. Adriana Trandafir, Anca Țurcașiu, Mihaela Rădulescu și Nicolai Tand se laudă cu rețete personalizate, iar Dorel Vișan vine cu un pont pentru a păstra prospețimea murăturilor pentru mult timp.

Vedetele, întrecere la gătit. Rețeta Adrianei Trandafir pentru gogoșari murați

Adriana Trandafir, cunoscută publicului de la emisiunile TV „Te cunosc de undeva” şi „America Express” le-a împărtășit fanilor rețeta ei de gogoșari murați.

„La 6 kilograme de gogoşari, cântăriţi după spălare şi tăiaţi în felii mai groase, adăugaţi 600 de grame de zahăr, 6 linguri de sare pentru murături, un litru de oţet, piper şi 2-3 foi de dafin. Se pun gogoşarii într-un vas mare şi peste ei se toarnă compoziţia de mai sus, amestecând din când în când şi se lasă aşa timp de 24 de ore. Se pun în borcane cu hrean şi cu usturoi, după gust. Preventiv, am pus şi ceva boabe de muştar şi, apoi, direct în cămară!”, a spus aceasta.

Mihaela Rădulescu, rețetă pentru „Monaco-murături”

Cu toate că Mihaela Rădulescu locuiește la Monaco, nu a uitat de unde a plecat și, în fiecare an, pune murături. Ea a improvizat o rețetă care este delicioasă, așa că a împărtășit-o și cu urmăritorii de pe rețelele de socializare.

„Luând lecţii de la maestrele din familie, am decis să improvizez şi să împrietenesc, în acelaşi borcan, roşia cu pruna, usturoiul cu mango, felia de pepene roşu cu morcovul, merele cu mărarul uscat, sarea cu portocala, un amărât de ardei aprig cu un ciorchine de strugure şi, dupa acest patchwork de culori şi arome, am aşteptat cuminte să-şi facă o relaţie trainică şi iute. Doamne, mangoul murat a devenit campion absolut, la aromă şi gust, iar ce a urmat, a fost un spectacol culinar, cu care am luat minţile familiei şi prietenilor, care au devorat Monaco-murăturile cosmopolite, lângă o plăcintă cuvioasă cu carne”, a dezvăluit aceasta.

Citește și: Mihaela Bilic, secretul celor mai sănătoase murături: „Putem să ronţăim murături ca gustare, nu ca garnitură”

Andreea Marin, fan al conopidei cu gogoșari

Andreea Marin preferă rețetele clasice, așa că nu s-a abținut din a publica pe Facebook rezultatul muncii ei. Vedeta a ales să facă pentru iarnă gogoșari și conopidă, dar și castraveți.

Dorel Vișan, sfaturi prețioase pentru gospodine

Dorel Vișan este adeptul unui stil de viață sănătos, așa că a venit în ajutorul doamnelor cu sfaturi prețioase în ceea ce privește conservele pentru iarnă.

„De exemplu, pe lângă ce trebuie pus, adică boabe de porumb, leuştean, mărar şi cimbru, eu adaug în borcane şi multe felii de hrean. Nu multe, ci foarte multe, le strecor aşa printre murături. Trebuie să evitaţi sarea iodată, neapărat trebuie pusă sare grunjoasă, se găseşte prin magazine, este anume pentru murături. Sarea iodată este o prostie, să nu puneţi aşa ceva la murături, eu şi la masa de zi cu zi o evit, folosesc sarea marină. Mare grijă însă şi la legume, cele mai bune sunt cele din grădină, nu din supermarketuri, aduse de prin serele din străinătate, unde sunt crescute cu chimicale şi cu tot felul de mizerii. Dar, în România, nu mai creşte nimic, eu n-am avut roşii şi castraveţi, vara asta, în grădina mea de lângă Cluj. E ceva în aer!”, a spus acesta pentru Click.

Citește și: Reţeta secretă de murături a lui Radu Anton Roman. Ingredientele banale au nevoie de o combinare perfectă

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: “Ține foarte bine”
Capital.ro
Anunț pentru cei care stau la bloc. Se verifică de miercuri, 18 septembrie. Este obligaţia asociaţiilor de proprietari
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Dani Boy de la Insula Iubirii a uitat-o pe Mădălina. Vrea deja să își refacă viața
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Alex Bodi, a RĂBUFNIT după ce Ema Uta a fost surprinsă, din nou, cu alt bărbat: „Să distrugă…” Mesaj FINAL pentru femeia pe care voia să o ia de soție
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cine este muncitorul român care a murit în Germania, la Oktoberfest. A sfârșit la doar 20 de ani, după ce a fost lovit în plin de una dintre gondolele care circulau la viteză maximă
Capital.ro
Ungaria e în alertă! Restricții de circulație în zilele următoare. Românii au interzis!
StirileBZI
Gheorghe Mărmureanu a anunțat când va avea loc următorul cutremur devastator în România: „Sunt lucruri curioase cu Vrancea!”
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Grisham atrage atenția asupra unei posibile execuții injuste în Texas
MediaFlux
AU EXPLODAT în BUZUNAR! RĂSTURNARE TOTALĂ în RĂZBOI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...