Din punct de vedere relational, Venus din tema astrala a unui barbat arata ce tip de femeie il atrage instinctual, in timp ce Venus din tema astrala a unei femei, arata modul in care ea devine scopul atractiei pentru sexul opus.
Venus, nascuta din spuma marii, diafana, dar dotata cu o vointa si un erotism iesite din comun, este zeita iubirii si armoniei. Calmeaza printr-o simpla atingere izbucnirea agresiva, dar impulsul erotic de care aminteam o face sa mearga direct la tinta si sa metamorfozeze energia masculina in placere. Asa se face ca acesti eroi legendari se completeaza reciproc, merg mana in mana, desi conceptia de viata si nevoile lor sunt total diferite.
Cunoscuta drept Luceafarul de Dimineata sau Luceafarul de Seara, Venus, a doua planeta de la Soare, este, daca vreti, sora mai frumoasa a Pamantului, desi, aceasta planeta stralucitoare nu are nici un satelit, asa cum ar fi normal sau cum au celelalte planete. Poate cea mai stralucitoare stea de pe cer, Venus are aproape aceeasi marime ca Pamantul, desi astronomii spun ca planeta ar fi mai putin densa ca acesta din urma, si anul venusian are cu aproape o zi mai mult decat anul pamantean. Ca o curiozitate, Soarele rasare la vestul si apune la estul planetei Venus, in timpul neobisnuitei sale aparente retrogradari.
Zeita iubirii, sta in medie 4 saptamani in fiecare semn, luandu-i mai putin de un an sa faca un tur complet al zodiacului, adica sa strabata toate cele 12 semne. Venus intra in retrogradare odata la 18 luni, circa 42 de zile, pregatindu-se pentru retrogradare printr-o statioare de aproximativ 11 zile, inainte si dupa, adica reitereaza ciclul retrogradarii.
Venus se distinge in panoplia denumirilor de planete prin faptul ca este singura din sistemul solar care poarta numele unei zeite si nu a uneia oarecare, ci a insasi zeitei frumusetii. Poate si pentru ca planeta semnifica chintesenta feminitatii – de la frumusete, dragoste si farmec, la seductie si senzualitate.
Traditional, Venus este reprezentata ca o femeie constienta de propria sexualitate, debordand de dorinta, senzualitate si detinand un intreg arsenal al seductiei. Chiar daca lumea de astazi este mult mai complexa, rolul conceptului venusian nu s-a diminuat mai deloc, poate doar abordarea si organizarea din interiorul sau, care continua insa sa fie atributul planetei Venus.
Venus reprezinta, daca vreti, principiul Yin din filosofia asiatica, partea de receptivitate si de creativitate a acestuia, dar si principiul lobului drept al creierului – cel stang fiind atribuit barbatului– relatiile si interactiunile sociale la orice nivel.
Venus se regaseste in orice fapt care exprima atractie. Ea stapaneste atitdinea sociala si conduita feminina, impreuna cu gustul estetic si inclinatiile artistice. Venus, regina gustului rafinat si a artei, reprezinta din acest punct de vedere principiul armoniei, al justitiei si al echilibrului. Ea mai sugereaza locul unde valorile noastre devin ireale, dar si felul in care ne stabilim prioritatile ca sa putem concretiza valorile.
In acelasi timp, Venus este tot ceea ce face ca o relatie sa se lege, ce vedem noi placut la o partenera/un partener, precum si momentul in care se incheaga relatia dintre cei doi. Si pentru ca stapaneste dorinta, locul in care se afla intr-o tema astrala descrie inclinatia fiecaruia spre romantism, parteneriate, casatorie, exercitiul placerii, sub toate formele sale, dar si simtul umorului. Insa Venus mai inseamna si lucrurile care ne plac si, de aceea numele ei este asociat cu banii, castigurile, averile, bijuteriile, resursele si orice lucru de valoare pe care il avem.
Venus intra in ciclul retrogrdarii pe 30 ianuarie, la ora 16:01
Mai trebuie sa stiti ca Venus retrogradeaza odata la un an si jumatate, in comparatie cu Mercur, care face acest lucru de trei ori pe an. Pentru a ne fi mai usor, voi lista cateva chei astrologice asociate lui Venus:
Principiu feminin – frumusete, dragoste, farmec, sarm, forme.
Dragostea – afectiunea, adoratia, placerea, sex-apeal, atractia, erotismul, dorinta.
Relatie – mariaj, relatia de dragoste, parteneriatul de afaceri.
Interactiune – socializare, relatie, a da si a lua, felul in care relationam, raspunsul, reflectia, imaginea in oglinda, perceptia celuilalt.
Mai multe detalii, pe revista Teo