Verdict dur în cazul Simona Halep, sancţiune suplimentară pentru româncă. Şefa ITIA confirmă două dosare de dopaj

ITIA a amânat procesul Simonei Halep de mai multe ori, iar audierea a avut loc în urmă cu trei săptămâni. Pronunțarea verdictului durează mai mult decât în alte cazuri, termenul obișnuit fiind de două săptămâni.
Filip Stan
20 iul. 2023, 10:23
Verdict dur în cazul Simona Halep, sancţiune suplimentară pentru româncă. Şefa ITIA confirmă două dosare de dopaj

Simona Halep primeşte veşti proaste de la ITIA după ce apăruse pe lista US Open. Şefa ITIA, Karen Moorhouse, a făcut o nouă referire la cazul româncei. Aceasta a menționat faptul că Halep era deja suspendată provizoriu pentru dopaj când a descoperit o nouă încălcare a reglementărilor anti-doping săvârșită de Simona:

„ITIA confirmă două sancțiuni în cadrul Programului antidoping de tenis (TADP) și opt sancțiuni în cadrul Programului anticorupție din tenis (TACP) în al doilea trimestru al anului 2023. O suspendare provizorie a fost, de asemenea, emisă în temeiul TADP, deși jucătorul acuzat (n.r. – Simona Halep) era deja în stare de suspendare provizorie.

Vestea anului pentru Simona Halep! Românca, pe lista oficială a jucătoarelor care vor participa la US Open 2023

Sancțiunea suplimentară a fost emisă jucătoarei române Simona Halep, care a fost deja suspendată provizoriu în octombrie 2022, după ce a fost testată pozitiv pentru substanța interzisă roxadustat la US Open, anul trecut”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial ITIA.

După ce Karen Moorhouse, femeia care a activat 14 ani în conducerea Ligii de Rugby din Anglia, a fost numită în funcția de directoare ITIA, organismul anti-corupție din tenis a devenit o sperietoare pentru jucători:

„Așa cum am scris în trimestrul anterior – primul meu de când am alăturat organizației – una dintre prioritățile noastre strategice este să ne asigurăm că ITIA este pe deplin încorporată în familia tenisului, devenind o resursă de încredere și accesibilă pe care să ne bazăm în menținerea integrității sportului.

O mare parte din munca cuprinsă în această revizuire trimestrială arată progrese în ceea ce privește acest obiectiv și sunt încrezătoare că colegii mei și Consiliul nostru sunt aliniați la acest efort. Desigur, suntem responsabili și pentru a-i trage la răspundere pe cei care nu ne respectă sportul”, a spus Moorhouse.

Simona Halep şi-a reluat antrenamentele pe hard. Primul semn că fostul lider WTA ar putea juca la US Open VIDEO

Simona Halep şi-a reluat antrenamentele pe hard. Până la aflarea veștilor, Simona Halep încearcă, la fel cum a tot procedat în ultimele luni, să rămână în formă, în cazul în care decizia îi va permite revenirea cât mai rapidă în circuit şi a postat pe rețelele de socializare imagini cu ea pe terenul de tenis. Simona Halep este filmată în momentul în care servește, iar imaginile sunt însoțite de două emoticoane: o minge de tenis și o inimă.

Citeşte şi: Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost „distrusă de ITIA”: „M-au ucis ca jucătoare profesionistă”

Simona Halep se pregătește din greu pentru o revenire pe terenurile de tenis, ultimul meci oficial disputat de fosta lideră WTA fiind la US Open 2022, atunci când a fost eliminată în runda inaugurală de Daria Snigur din Ucraina. Faptul că acum se antrenează pe hard şi nu pe zgură poate fin interpretat ca un semn că aceasta ar putea reveni pentru sezonul de toamnă, al cărui punct maxim este US Open.

Citeşte şi: Anunţul de la ITIA care o îngroapă definitiv pe Simona Halep! Verdict crunt: patru ani de suspendare!

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Ulterior, ITIA a anunțat că pe numele Simonei Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, faptul că în pașaportul ei biologic ar exista „iregularități”. Ambele acuzații, cumulate, pot duce la o suspendare de minimum patru ani pentru dopaj și, practic, pot să îi încheie cariera sportivei din România. Următoarea cale de atac a Simonei Halep, în cazul unui verdict nefavorabil, ar fi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'