Verdict în cazul Danei Roba! Daniel Balaciu va plăti o avere, dar și cu ani grei de pușcărie, pentru fapta sa criminală

Magistrații au decis ce pedeapsă merită Daniel Balaciu după ce a bătut-o cu bestialitate cu ciocanul pe soția și mama copiilor săi, Dana Roba. Vedeta este mulțumită de deznodământ, deși ar fi preferat ca tot acest coșmar să nu existe vreodată.
Alina Costache
11 iul. 2024, 11:48
Verdict în cazul Danei Roba! Daniel Balaciu va plăti o avere, dar și cu ani grei de pușcărie, pentru fapta sa criminală
Verdict în cazul Danei Roba! Daniel Balaciu va plăti o avere, dar și cu ani grei de pușcărie, pentru fapta sa criminală

Magistrații au stabilit pedeapsa pentru Daniel Balanciu, după atacul violent care a fost la un pas de a-i lua viața Danei Roba. Ea a fost măcelărită cu un cuțit și doar o minune a făcut ca aceasta să supraviețuiască și să își revină aproape în totalitate.

Citește și: Ce a auzit Dana Roba din gura călăului, Daniel Balaciu, la ultima înfățișare în sala de judecată: „Fetele sunt traumatizate”

Verdict în cazul Danei Roba! Daniel Balaciu va plăti o avere, dar și cu ani grei de pușcărie

Astăzi s-a dat verdictul în cazul lui Daniel Balaciu, după ce anul trecut se afla că Dana Roba a fost bătută cu bestialitate cu un ciocan de acesta. Magistrații Tribunalului Timiș au decis, în primă instanță, ca bărbatul, fost jandarm și arbitru de fotbal, să fie condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, dar și la plata unor despăgubiri de 90.000 de euro.

I s-a interzis totodată să se apropie la o distanţă mai mică de 50 de metri de fosta sa soție, cu excepţia cazurilor când comunicarea sau apropierea de aceasta este necesitată de exercitarea de către inculpat a drepturilor părinteşti privindu-le pe fiicele lor minore, pe o perioadă de 3 ani calculaţi după data executării pedepsei închisorii.

„Condamnă inculpatul Balaciu-Daniel Remus la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de violență în familie în modalitatea omorului, cu executare în regim de detenție(…) Se aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica și de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri de persoana vătămată Balaciu Daniela, cu excepția cazurilor când comunicarea sau apropierea de persoana vătămată este necesitată de exercitarea de către inculpat a drepturilor părintești privind minorele Balaciu Chantal-Luiza și Balaciu Celine-Casandra și dreptul de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri de locuința și locul muncă al persoanei vătămate, cu excepția cazurilor când apropierea este necesitată de exercitarea de către inculpat a drepturilor părintești(…), pe o perioadă de 3 ani calculați de la data executării pedepsei închisorii”, conform portal.just.ro.

Portalul instanței de judecată mai precizează: „Obligă inculpatul Balaciu Daniel-Remus la plata sumei de 80.000 de euro cu titlu de daune morale. Respinge, in rest, pretentille partii civile. In temeiul art. 397 alin. 1, art. 25 CPP, raportat la art. 1391 alin. 2 Cod civil respinge actinea civilã formulat prin reprezentant legal, pentru partile civile Balaciu Celine Casandra si Balaciu Chantal Luiza. In temeiul art. 397 alin. 1, art. 25 CPP, raportat la art. 1357 gi urm C. civ., art. 49 alin.1 si art.50 alin.1 din Legea nr. 136/1995, admite actinea civil formulat de partea civilă Spitalul Clinic Judetean de Urgent „Pius Brinzeu” Timisoara, cu sediul în Timisoara, B-dul Liviu Rebreanu, nr. 156, jud. Timis, si obliga inculpatul la plata către partea civil a sumei de 15.230,22 de lei reprezentând daune materiale. In temeiul art. 276 alin. 1 CPP, oblig inculpatul la plata către partea civila Balaciu Daniela a sumei de 28.000 de lei cu titlu de cheltuiala judiciara facuta de parte. În temeiul art. 274 alin. 1 CPP, obligã inculpatul la plata sumei de 7000 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare”.

Reamintim că, în dimineața zilei de 5 iunie, anul trecut, între Daniel Balaciu și soția sa a avut loc un conflict violent ce a degenerat, bărbatul lovind-o pe femeie cu un ciocan, în timp ce dormea, în zona corpului și în cap, provocându-i leziuni groaznice ce i-au pus viața în pericol.

„Consider soluția Tribunalului ca fiind una moderată. Se putea schimba încadrarea în infracțiunea de tentativă la omor calificat și atunci vorbeam de alte limite ale pedepsei, dar pedeapsa aplicată, de 7 ani, e orientată spre maximul prevăzut de lege pentru această infracțiune, deoarece inculpatul a recunoscut fapta comisă. A fost o recunoaștere pur formală, spun eu, pentru a-și atenua răspunderea penală. Referitor la daunele primite, acestea reflectă în mare parte suferința pricinuită, dar cu siguranță că și acestea puteau fi mult mai mari. Vom ataca această sentință cu apel și vom cere schimbarea de încadrare în tentativă la infracțiunea de omor calificat”, a spus, pentru Express de Banat, avocatul Cosmin Bolosin.

Dana Roba, devenită celebră în timpul relației pe care a avut-o cu Nicole Guță, a fost desfigurată în urma bătăii. A suferit multiple intervenții chirurgicale de reconstucție a craniului, traume psihice și sechele. În urma leziunilor, Dana Roba necesită reconstrucția sinusurilor, pierzându-și total simțul olfactiv și gustul, fără nicio speranță de revenire. Make-up artista solicitase, inițial, 200.000 de euro daune morale și 20.000 de euro daune materiale, dar instanța a stabilit o altă sumă.

Citește și: Dana Roba, mesaj tranșant pentru Emily Burghelea, care a fost la un pas să-și piardă viața în accident: „Mi se pare penibil să te pozezi cum ești accidentată”

 

Spynews
Nuntă după nuntă pentru Adrian Minune! După Adriana Simionescu, încă o cununie religioasă are loc în familia lăutarului iubit de toată lumea
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
De ce e bine să încălzești cana înainte să pui cafeaua în ea. Trucul pe care oricine trebuie să îl cunoască
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Spynews
Bianca Drăgușanu, întâlnire de taină cu Gabi Bădălău! Au fost tare apropiați / Video
Evz.ro
Breaking News. Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre creșterea taxelor în 2025
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă în București și în celelalte orașe
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașini interzise peste tot în România. Decizia a intrat deja în vigoare azi, la ora 11:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Clotilde Armand cere anularea alegerilor din Sectorul 1, acuzând fraude electorale
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?