Veste bună pentru angajaţii ITM-urilor. Ministrul Muncii anunţă că aceştia îşi primesc integral salariile pe noiembrie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că s-au găsit soluţii pentru plata integrală a salariilor pe luna noiembrie ale angajaţilor inspectoratelor teritoriale de muncă, respectiv a taxelor aferente acestora.
Filip Stan
18 dec. 2019, 13:00
Veste bună pentru angajaţii ITM-urilor. Ministrul Muncii anunţă că aceştia îşi primesc integral salariile pe noiembrie

„Aş dori să punctez faptul că echipa guvernamentală a găsit astăzi soluţia, prin adoptarea unei hotărâri de Guvern, pentru ca salariaţii inspectoratelor teritoriale de muncă să-şi poată primi salariile integral aferente lunii noiembrie, respectiv să se poată plăti taxele aferente acestor salarii”, a spus Violeta Alexandru, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirma la sfârşitul săptămânii trecute că Inspecţia Muncii şi inspectoratele teritoriale de muncă nu mai au fonduri pentru plata salariilor aferente lunii noiembrie.

„Înţeleg că dintr-o dată decizia acestei instituţii a fost să plătească datorii restante rezultând din litigii între angajaţii inspectoratelor teritoriale de muncă şi instituţii, vechi de peste doi ani, lăsând astfel bugetele instituţiilor fără resursele necesare pentru plata salariilor”, spunea Alexandru, menţionând că va propune măsuri ca angajaţii să nu sufere.

„Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, îşi exprimă regretul pentru situaţia în care se află angajaţii din Inspecţia Muncii (IM) şi din inspectoratele teritoriale de muncă (ITM), care au primit salariile diminuate. Din informaţiile primite în urma discuţiilor cu părţile implicate a reieşit că situaţia a apărut din cauza dezinteresului manifestat de conducerea Inspecţiei Muncii, dar şi din neatenţia angajaţilor din aparatul central al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS)”, se arăta într-un comunicat de presă transmis ulterior de Ministerul Muncii.

Conform sursei citate, la rectificarea din luna august, ministrul PSD Marius Budăi a decis, de comun acord cu cei din conducerea de atunci a Inspecţiei Muncii, achitarea sumelor rezultate din litigiile de muncă din 2017 şi 2018, dar, fără explicaţie, nu şi pe cele din 2019.

În comunicat se arăta că Direcţia Buget din MMPS a pus în aplicare această decizie, deşi în buget nu erau prevăzuţi bani de salarii până la sfârşitul anului şi, conform unor înţelegeri verbale, se aştepta rectificarea.

„La rectificare s-au cerut bani, dar nu s-a explicat gravitatea problemei. Prin urmare, deşi s-au solicitat bani de la Ministerul de Finanţe, nu s-au primit, întrucât în contul ”Drepturi salariale”, la momentul vizualizării disponibilului, existau banii care încă nu erau transferaţi pentru plata litigiilor şi nu s-a precizat că acele sume nu erau pentru plata salariilor, iar Ministerul Finanţelor nu a sesizat că sunt două linii bugetare diferite în acelaşi capitol”, mai scria în comunicat.

„Iată ce se întâmplă pe o schimbare politică şi una de secretar general la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi pe înţelegeri verbale necomunicate: sunt afectaţi oameni care nu au nicio vină! Însă, pentru că lucrurile trebuie clarificate, am sesizat comisiile de disciplină din Minister şi din Inspecţia Muncii”, declara Violeta Alexandru, citată în comunicat.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsele Dedeman care îți vor face viața mai frumoasă. Sunt la ofertă pentru câteva zile și toți vecinii te vor invidia
Capital.ro
Se dau 10.000 EURO în România pentru proprietarii de teren. Primăria a făcut deja cadastru
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Armata obligatorie în România. Mesaj tranșant: Trebuie să ne apărăm singuri
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Fostele iubite ale lui Dany de la Insula Iubirii ies la atac! ”Și-a alergat mama cu un cuțit!” + Se automutilează! IMAGINI TARI
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
SITUATIA DIN BELARUS: 30 DE ANI SUB LUKAȘENKO ȘI PERICOLUL DIN PROXIMITATE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'