Veste bună pentru elevii de clasa a XII-a. O universitate organizează EXAMEN DE ADMITERE înainte de BAC

BACALAUREAT 2015. Veste bună pentru elevii de clasa a XII-a. Inainte de Bacalaureat, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca anunta ca organizeaza concursuri care pot inlocui examenul de admitere la facultate, pentru anul universitar 2015-2016. Nouă facultăţi organizează concursuri care se adreseaza in principal elevilor de liceu de clasa a XI-a si a XII-a.
Roxana Gagiu
13 ian. 2015, 15:03
Veste bună pentru elevii de clasa a XII-a. O universitate organizează EXAMEN DE ADMITERE înainte de BAC

Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să urmeze cursurile acestei facultăţi, oferindu-le şansa de obţinere a unui loc în clasamentul final al concursului de admitere.

Concursul oferă tuturor celor pasionaţi de matematică sau informatică posibilitatea de testare a cunoştinţelor dobândite prin participarea la o competiţie sub egida Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Cum poţi intra la facultate indiferent de media cu care ai luat BAC-ul?

Concursul Mate-Info UBB se adresează, în principal, elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a ce doresc să-şi încerce forţele în vederea admiterii la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Concursul Mate-Info UBB se desfăşoară în data de 25 aprilie 2015, ora 9.00, în clădirea centrală a Universităţii Babeş-Bolyai, str. M. Kogălniceanu nr. 1, Cluj-Napoca şi în clădirile din apropierea clădirii centrale.

Concursul Mate-Info UBB va avea două secţiuni: Matematică şi respectiv Informatică. Pentru ediţia din acest an a concursului se percepe o taxă de 30 lei menită să acopere cheltuielile de organizare. Modalitatea şi perioada în care se poate plăti această taxă va fi anunţată la o dată ulterioară.

Primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune (având media de concurs cel puţin 9.00) vor fi admişi direct la Facultatea de Matematică şi Informatică cu media de admitere 10 (vezi aici lista de la prima ediţie, 2013, vezi aici lista de la a doua ediţie, 2014). Pentru rezultate deosebite, cele mai bune trei lucrări ale fiecărei secţiuni ale elevilor de clasa a XI-a vor fi răsplătite cu trei premii speciale.

Dacă nu te-ai clasat în primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune, nota obţinută la acest concurs (dacă este minim 6) poate înlocui la cererea ta nota probei scrise a concursului de admitere la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Tematica acestui concurs este, în esenţa, tematica examenului de Matematică / Informatică de la Bacalaureatul din anul curent, iar la concurs se pot înscrie toţi cei pasionaţi de Matematică sau Informatică. În această rubrică sunt disponibile pe lângă tematica de admitere şi modele de subiecte valabile atât pentru admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică cât şi pentru concursul Mate-Info UBB.

Detalii privind concursul Mate-Info UBB şi admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică se pot găsi aici.

Regulamentul celei de a 3-a ediţii (2015) a concursului Mate-Info UBB este disponibil aici.

De asemenea, Facultatea de Fizica organizeaza Concursul de fizica pentru liceeni „Augustin Maior” in 25 aprilie 2015, la Cluj. Concursul va incepe la ora 11:00 si consta dintr-o singura proba scrisa, avand durata de 3 ore, continand 4 probleme si 2 intrebari teoretice din materia de liceu parcursa. Elevii care participa la concurs trebuie sa plateasca o taxa de 30 RON.

Elevii care obtin cel putin 90 de puncte (din maxim 100 posibile) vor fi declarati admisi cu media de admitere 10 la Facultatea de Fizica din Cluj-Napoca, cu conditia absolvirii Bacalaureatului.

Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica organizeaza Concursul „Candin Liteanu”. Concursul se adresează elevilor aflaţi la data concursului într-una din ultimele două clase de liceu, precum şi absolvenţilor de liceu din promoţiile mai vechi.

Concursul profesional de Chimie „CANDIN LITEANU” oferă candidaţilor atât posibilitatea verificării cunoştinţelor de chimie, cât şi un criteriu alternativ de selecţie la Concursul de admitere la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. La cerere, candidaţii pot vizita în ziua concursului incinta Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică.

Ediţia a XIII-a a Concursului profesional de Chimie „CANDIN LITEANU” 2015 se organizează în data de 18 Aprilie 2015, la sediul Facultăţii, cu începere de la ora 10.00.

Facultatea de Biologie şi Geologie, Departamentul de Biologie, liniile română şi germană, organizează concursul „Emil Racoviţă”, care se adresează liceenilor din clasa a XII-a şi absolvenţilor de liceu din toată ţara interesaţi de domeniul biologiei. Acest concurs oferă tinerilor pasionaţi de domeniile biologie, biochimie şi protecţiei mediului un prilej de a-şi testa cunoştinţele şi în acelaşi timp posibilitatea de a deveni studenţi la facultatea noastră, în anul universitar 2015-2016.

Înscrierile se pot face la decanatul facultăţii :

– prin e-mail : [email protected] ;

– telefonic, la numărul 0264-431858 al Decanatului facultăţii ;

– prin e-mail : [email protected], persoană de contact: conf. dr. Corina Roşioru ;

până la data de 17 aprilie 2015, ora 1200 ;

Candidaţii sunt rugaţi să precizeze la înscriere: numele şi prenumele, data şi locul naşterii, localitatea şi liceul de la care provin, domiciliul stabil, seria şi numărul buletinului (cărţii de identitate), o modalitate de contactare (telefon sau/şi e-mail), specializarea sau specializările (în ordinea opţiunilor), precum şi linia de studii (română sau germană) la care doresc să fie înscrişi în eventualitatea reuşitei la concurs. De asemenea, este necesar să precizeze ce pachet de discipline aleg pentru concurs (clasele IX+X sau XI+XII).

Pentru înscrierea la concurs este necesară achitarea unei TAXE DE PROCESARE în valoare de 50 RON.

Concursul se va desfăşura sâmbătă, 18 aprilie 2015, la sediul Facultăţii de Biologie şi Geologie din str. Clinicilor nr. 5-7 (Amfiteatrul de Zoologie), între orele 1200-1400.

Potrivit hotnews.ro, Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului organizeaza Concursul „Marcian Bleahu” in perioada 2-31 martie 2015, care se adreseaza in principal elevilor de liceu din clasele a XI-a si a XII-a. Concursul este „un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului in anul universitar 2015-2016, concurs care substituie in totalitate examenul de admitere”.

Concursul nu este o testare la sediul facultatii, ci un concurs de eseuri facute acasa. In acest an, tema concursului este „Sa salvam planeta prin reciclare”, iar „concurentii sunt invitati sa isi exprime viziunea asupra posibilitatilor de recuperare a materialelor utile din deseuri, ce pot fi transfomate in materii prime”.

Lucrarile/proiectele pot fi predate la Decanatul Facultatii de Stiinta si Ingineria Mediului sau expediate prin posta/curier sau email, la adresa enviro[at]ubbcluj.ro, in perioada 2-31 martie 2015, urmand ca evaluarea lor sa se faca pana pe 8 aprilie 2015, iar premierea sa se faca pe data de 10 aprilie 2015 la Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului.

Linia maghiara de Filosofie, din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie, organizeaza concursuri de eseuri atat in tara, cat si in Ungaria, adresate elevilor de liceu, anunta Universitatea Babes-Bolyai. Elevii isi pot trimite lucrarile pana la sfarsitul lunii aprilie 2015, iar acestea vor fi evaluate de catre o comisie formata din cadre didactice ale departamentului. Rezultatele finale vor fi publicate pe 8-9 mai 2015.

Departamentul de Sociologie al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala va organiza concursul de sociologie si antropologie „Ion Aluas”. Concursul este deschis in mod gratuit tuturor elevilor din clasele a XI-a si a XII-a. Concursul se desfasoara in doua etape: prima este un concurs de eseuri trimise electronic pana pe 25 martie 2015. Eseurile vor fi notate cu „admis”/”respins”, iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul facultatii cel tarziu in data de 1 aprilie.

Etapa a doua a concursului va fi un test scris privind relevanta sociala a temei adresate in eseu si utilitatea demersului antropologic sau sociologic pentru abordarea temei respective.

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor organizeaza Concursul de cunostinte Oeconomicus Napocensis, destinat elevilor de clasa a XI-a si a XII-a.

Facultatea de Business va organiza pe 25 aprilie 2015, la sediul facultatii, un concurs de cunostinte. Candidatii vor sustine, la alegere, un test din economie sau matematica. 

Structura anului şcolar 2014-2015. Vezi câte ZILE DE VACANŢĂ au elevii anul viitor şi când se susţin tezele

BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, înscrierea pentru examenul de BACALAUREAT 2015 va avea loc între 25-29 mai.

Calendarul examenului de BACALAUREAT 2015 – sesiunea iunie-iulie 2015:

  • 8 – 10 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 10 – 12 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 15 – 19 iunie – Evaluarea competenţelor digitale
  • 22 – 26 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
  • 29 iunie – Limba şi literatura română
  • 30 iunie – Limba şi literatura maternă
  • 1 iulie – Proba obligatorie a profilului
  • 3 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării
  • 6 iulie – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
  • 6 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 7 – 9 iulie – Rezolvarea contestaţiilor 10 iulie – Afişarea rezultatelor finale

Calendarul examenului de BACALAUREAT 2015 – sesiunea august-septembrie 2015:

  • 13 – 17 iulie – Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
  • 17-18 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 17-18 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 18-19 august – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
  • 20 – 21 august – Evaluarea competenţelor digitale
  • 24 august – Limba şi literatura română
  • 25 august – Limba şi literatura maternă
  • 26 august – Proba obligatorie a profilului
  • 28 august – Proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 august – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 1-2 septembrie – Rezolvarea contestaţiilor
  • 3 septembrie – Afişarea rezultatelor finale

CITEŞTE ŞI: Ministrul Educaţiei: Nimeni nu se poate înscrie la facultate fără diplomă de Bacalaureat

Elevii care susţin anul acesta examenul de bacalaureat trebuie să ştie că li interzice să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaţilor orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate vor fi ELIMINAŢI din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

CITEŞTE ŞI: Ce SCHIMBĂRI importante îi aşteaptă pe elevi în 2014-2015

Încălcarea regulilor menționate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen„, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a examenului de bacalaureat și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

BACALAUREAT 2015- Profesorii verifică IMEDIAT înregistrările video după fiecare probă

În vederea asigurării desfășurării corecte a examenului de bacalaureat, comisiile de bacalaureat din centrele de examen și comisiile de bacalaureat județene/a municipiului București verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă sau în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv.

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile care se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen.

BACALAUREAT 2015– Reguli stricte şi pentru profesori

Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen și de evaluare, inclusiv persoanele de contact/informaticienii, sunt selectate din alte unități școlare decât cele din care provin candidații arondați centrelor.

Nu vor fi nominalizate în comisiile de bacalaureat persoane care, în sesiunile anterioare ale examenelor naționale, nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile, care au săvârșit abateri, respectiv au fost sancționate.

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Orașul surpriză din România care a trecut printr-o schimbare la față. E printre cele mai bogate din țară, construiește pe bandă rulantă și atrage fonduri cu o forță de nedescris. E la zi cu tot ce e nou și frumos. Până și transportul public este exclusiv electric
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni