„Vom finaliza în acest an autostrada Nădlac-Arad (lotul 1), Orăştie-Sibiu (lotul 3) şi se încearcă finalizarea tronsonului Timişoara-Lugoj (lotul 2) şi a lotului 2 din tronsonul Nădlac-Arad. Pentru acest ultim lot, care înseamnă 16 kilometri, licitaţia va fi publicată mâine (joi – n.r.) sau cel târziu vineri, pe SEAP”, a spus Nicolae, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, tronsoanele care vor fi gata în acest an totalizează până la 100 de kilometri.
„Deocamdată nu avem întârzieri la contractele aflate în derulare care să nu poată fi recuperate”, a adăugat oficialul CNADNR.
Întrebat care sunt cauzele pentru care autostrăzile se construiesc atât de încet în România, el a răspuns: „Sunt mai multe cauze: slaba prestaţie a studiilor de fezabilitate, probleme la exproprieri, avize, autorităţi locale, probleme de mediu, cu conductele, probleme de care ne lovim zi de zi şi pe care trebuie să le deblocăm. Mai sunt apoi contestaţiile, iar multe dintre acestea solicită anularea procedurilor”.
Nicolae a precizat şi faptul că studiile de fezabilitate sunt destul de scumpe. „Cel mai ieftin costă 14 milioane de lei, iar cel mai scump – 45 de milioane de lei, deci între 3 milioane de euro şi 10 milioane de euro, în funcţie de relief”, a mai spus el.