Proiectul de lege prevede ca angajatorii să ofere bani de concediu într-un cuantum de maximum şase salarii minime pe economie.
Citeşte şi: Cele mai proaste fotografii facute de turişti în vacanţă GALERIE FOTO
Indiferent ca lucrează la stat sau la privat, din această vară toţi angajaţii ar putea primi vouchere de vacanţă. Această sumă de bani va fi dedusă mai apoi din impozitele şi taxele angajatorilor. Legea urmează să primească miercuri votul final din partea deputaţilor.
Deputaţii din două comisii au modificat marţi legea privind acordarea voucherelor de vacanţă. Toţi angajaţii, şi bugetarii, dar şi cei din mediul privat, ar putea primi bani înainte de a pleca în concediu. În funcţie de generozitatea patronilor, cuantumul sumei s-ar putea ridica până la şase salarii minime pe economie.
Într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Aleşii au introdus şi niste condiţii. Tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale.
Citeşte şi: Taţi care îşi iau CONCEDIU PRELUNGIT pentru a-şi creşte copii. Imagini inedite surprinse de un fotograf
Faţă de primele pentru concediu, patronii nu trebuie să plăteasca impozite pentru voucherele de vacanţă. Angajatorii spun însă ca, oricum ar scrie legea aleşii, ei nu au fonduri să-şi bucure angajaţii.