Berea, considerată și „alimentul preferat” al românilor, nu îngrașă ne asigură medicii nutriționiști, cu toate acestea trebuie să fim atenți să nu o consumăm alături de gustări bogate în calorii. O bere are cam același număr de calorii cât un iaurt, însă dacă o combinăm cu nuci sau alune, numărul de calorii va crește considerabil. Același lucru este valabil pentru cei care preferă să se răcorească cu o bere rece la care să deguste și o friptură mai grasă sau mezeluri.
„100 de ml de bere au în jur de 40 de calorii pe zi. Deci o sticlă de 500 ml ar avea în jur de 200 de calorii. Cam cât un iaurt de 400-500 ml.
Practic, berea în sine, dacă ar fi consumată singură, ne-ar aduce un aport caloric de 200 calorii. Pare puțin, dar de obicei, pe lângă bere mai există și oleaginoase, cum ar fi nuci, migdale, caju sau alune.Care sunt sănătoase, dar aduc un aport caloric de 600-650 de calorii/100 de grame”, a explicat dr. Luiza Pîrvu, la Antena 3.
Nutriționiștii ne mai atenționează ca în această perioadă călduroasă să avem grijă la alimentele ușor perisabile și să le consumăm imediat ce le-am cumpărat. De asemenea, este recomandat să evităm alimentele mai greoaie cum ar fi carnea bogată în grăsimi și mezelurile. Specialiștii sunt de părere că este posibil să ținem o dietă de slăbit vara, atât timp cât ingerăm mai puține calorii decât consumăm.
„În această perioadă, trebuie să ținem cont că alimentele se alterează rapid și atunci trebuie să fim atenți la modul lor de păstrare, la ambalaj.
Dacă vorbim despre ceea ce consumăm acasă, trebuie să avem grijă să evităm alimentele care au o digestie mai greoaie, cum ar fi carnea foarte grasă sau mezelurile.
Putem să slăbim vara, atâta vreme cât balanța dintre ceea ce consumăm și ceea ce aducem rămâne una înclinată în direcția consumului.
Teoretic, iarna consumăm ceva mai multe calorii pentru că trebuie ca organismul nostru să-și păstreze temperatura”, explică nutriţionistul.