Noi detalii despre starea de sănătate a maestrului Florin Piersic. Actorul este „în stare stabilă” la secția ATI a Spitalului de Ortopedie Foișor din București, după ce a fost operat pentru scoaterea protezei de genunchi și i s-a pus una temporară, „purtătoare de antibiotic”, au anunțat reprezentanții spitalului, prin ASSMB.
”În urma evaluării din aceasta dimineață, starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. Perioada critică postoperatorie este de 72h, în prima zi postoperator parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur”, transmit reprezentanții unde a fost operat maestrul.
Actorul Florin Piersic a fost operat la Spitalul Foișor din București. Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale extrem de dificile. Medicii de la Spitalul Foișor i-au montat maestrului o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic pentru a curăța locul.
Evoluția postoperatorie a marelui actor a fost una foarte bună. În acest moment se află pe secția de Terapie Intensivă, având în vedere complexitatea intervenției chirurgicale prin care a trecut. Din fericire, operația a fost un succes, spun medicii.
Florin Piersic este conștient, cooperant și comunicativ. Maestrul se află în continuare pe secția de Terapie Intensivă. Pentru intervenția de ieri, medicii spun că a fost o adevărată mobilizare de forțe. Doctorii de la Spitalul Foișor au ținut continuu legătura cu cei de la Institutul Inimii din Cluj, dar și cu cei de la Institutul Matei Balș și Spitalul Floreasca. În timpul intervenției, în sala de operație a existat un stimulator cardiac, pentru orice eventualitate. Medicii spun acum că maestrul Florin Piersic a depășit cel mai greu moment.
Victor Ciutacu pune un diagnostic grav sistemului de sănătate după cazul Florin Piersic: „Este mai bolnav decât pacienții săi”
”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.
Ministrul Rafila, noi detalii despre cum se simte Florin Piersic după operație: „Am fost să-l văd. Avea stare bună, nu era speriat” | EXCLUSIV
Actorul Florin PIersic a fost internat, joi, la Spitalul Foişor din Bucureşti ”cu o stare generală gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”. Medicii fac investigaţii suplimentare pentru a decide paşii care vor fi urmaţi în continuare. Surse medicale au declarat pentru News.ro că proteza a fost scoasă, fiind montată o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic. Ulterior, informaţiile au fost confirmate oficial.
Marelui actor i s-a făcut rău la finalul unui spectacol susținut la Cluj la finalul lunii aprilie. El a fost dus de urgență la spital, iar medicii au stabilit că avea o infecție la un genunchi, care s-a extins.
Florin Piersic a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca pe 29 aprilie, iar apoi a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere la Institutul „Matei Balș” din București.
Marele actor are o infecţie generalizată în sânge, adică septicemie, „care îi poate pune viața în pericol”, a anunțat pe 8 mai Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca.
Adrian Marinescu, director medical la „Matei Balș”, a declarat însă pe 8 mai că nu se discută despre o infecţie care să îi pună actorului viaţa în pericol, așa cum a spus managerul Institutului Inimii din Cluj.
Florin Piersic are o proteză la picior, de unde a pornit și infecția, și un stimulator cardiac implantat în urmă cu 15 ani.