Adda a trăit momente cumplite în ultimii șase ani. După mult timp în care s-a confruntat cu simptome care mai de care mai neplăcute, abia în 2022 a primit un diagnostic corect și a început tratamentul specific pentru boala Lyme. Acum, cântăreața se poate bucura de vestea primită recent de medicul său.
În 2021, Adda a ajuns de urgență la spital în urma unei reacții alergice grave. Aceasta s-a manifestat printr-un edem în zona gâtului ce nu i-a mai dat voie artistei să respire. De asemenea, Addei i-a apărut pe corp și o urticarie atipică numită Dermografism. După luni de zile de investigații, medicii i-au pus diagnosticul de intoleranță la Histamină și vedeta a început să urmeze un tratament dificil și un regim alimentar extrem de restrictiv. În 2022, artista a anunţat că a fost diagnosticată greşit, iar de atunci a fost tratată pentru Borelioză (Lyme) și Bartonella, două afecțiuni extrem de periculoase, care îi puneau viața în pericol. Acum, după ani întregi de chin, artista a dezvăluit că medicii au anunțat-o că a ajuns la final de tratament.
„Postez și plâng ca un copil. Am și băut un pic deși e 14:30. Ideea e ca, acum 30 de minute, am vorbit cu medicul meu si mi-a spus ca OFICIAL AM TERMINAT TRATAMENTUL PENTRU LYME! Probabil o sa mai beau un pic mai târziu si o sa plâng iar…. si apoi o sa mai beau si iar o sa plang…”, a scris artista pe rețelele de socializare.
Vedeta a făcut publice analizele pe care le-a făcut în ce șase ani în care a căutat un diagnostic pentru afecțiunea sa. Costul investigațiilor se ridică undeva la 15.000 de euro.
„Fac postarea asta că să va arăt ce înseamnă Lyme în România. Sau Borrelioza. Cumva diferite dar extrem de asemănătoare. La mine toate analizele în valoare de 15.000 de euro stau într-o cutie. Nu le-am întins niciodată să văd câte sunt. E un teanc gros. Prin asta trece un bolnav de Borrelia până să primească diagnosticul. Problema e că pierde timp prețios. Timp în care spirochetele se înmulțesc și migrează peste tot, afectând tot corpul. De asta se adaugă mereu câte un simptom. Așa că dragi infectionisti, reumatologi, cardiologi, neurologi, oftalmologi, alergologi și dermatologi – TESTAȚI PACIENȚII. Dar cu testele alea BUNE. NU ELISA, ELFA și mama lu’ Ștefan cel Mare.
Lyme ul nu e doar de la căpușă. Căpușa nu trebuie să fie cât un câine că să fie periculoasă. Majoritatea sunt mici ca o aluniță. Nu toate se înfig. Mare grijă, cei care le scoateți. Nu le mai rupeți. Poate achiziționați în spitale croșete sau măcar pensete. Nu mai băgați acul în picioarele copiilor mușcați ca să scoateți căpușa. Că aia dacă se rupe, își revarsă tot sucul gastric în victimă. Iar dacă saliva ei era light, cu siguranță faceți rahatu’ praf după ce dă tot afară. Antibioticul se dă imediat după mușcătură, nu după ce apare eritemul, asta dacă apare.
Testele se fac la 3 sapt de la ultima doză de antibiotic sau 3 săptămâni de la mușcătura, dacă nu s-a luat antibiotic. Testați co infecțiile. TBE VIRUS, Anaplasma, babesia, rickettsia, francisella, toxocara, toxoplasmă, bartonella, epstein barr, ureaplasma, mycoplasma, virusurile herpetice. Pentru fiecare există protocol SEPARAT! Faceți diferența dintre anticorpii specifici mușcăturii și cei de transmitere congenitală. O să aveți mari surprize. Mă rog la Dumnezeu să se schimbe ceva!”, a transmis Adda pe Instagram.
Adda le-a mărturisit și fanilor săi, prin intermediul platformelor sociale, cum a reușit să afle că suferă de boala Lyme, abia după un an și jumătate de investigații, tratamente greșite și simptome neplăcute.
„Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greșit și mi s-a dat tratament și mai greșit, am aflat într-un final adevărul. A fost nevoie să îmi paralizeze anumite parti ale corpului că să fiu diagnosticată cu Borelioza și Bartonella – transmise de căpușe și țânțari, ploșnițe sau dacă te mușcă animale care au asta în sânge. Din păcate, inflamația și neurotoxinele au ajuns la creier, pentru că nu s-a acționat la timp. Așa că urmează o perioadă de luptă și de tratament agresiv care durează în total un an și jumătate.
Momentan sunt în pregătirea corpului pentru tratament. Și trag să-mi duc la final o parte din proiecte și să-mi onorez promisiunile. La începerea tratamentului, mă voi retrage o perioadă din spațiul public pentru că prima tura e cea mai grea. Voi rămâne aici, pe online, și vă voi ține la curent când pot și cât pot.
I-am pus numele