Un proiect al Ministerului Finanțelor vine în sprijinul angajaților prin acordarea de tichete care pot ajunge la 210 de lei pe lună.
Citește și Tichete sociale Paşte 2024, de azi se depun cererile. Banii sunt aduşi de poştaş în Săptămâna Mare
Ministerul Finanțelor a publicat un proiect care stabilește valoarea pentru tichete culturale, iar acestea sunt destinate angajaților, iar valoarea va fi aplicată în primul semestru al anului curent.
Potrivit acestui proiect, angajații vor beneficia de tichete culturale în valoare de 210 lei lunar sau 430 lei pentru evenimentele speciale
Valoarea tichetelor culturale care pot fi acordate angajaţilor lunar sau ocazional va fi de 210 lei pe lună sau 430 lei pe eveniment, pentru primul semestru din acest an, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finanţelor.
Valoarea sumei care se acordă lunar, dar și ocazional, se utilizează începând cu luna aprilie a semestrului I al anului 2024 şi se aplică, conform Normelor metodologice, şi pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv august 2024 şi septembrie 2024, potrivit Agerpres.
În semestrul II din 2023, valoarea tichetelor culturale a fost de maximum 210 lei/lună, respectiv maximum 420 lei/eveniment.
Conform legislaţiei în domeniul biletelor de valoare, semestrul I al anului 2024 începe cu luna februarie şi se încheie cu luna iulie, iar semestrul II începe cu luna august şi se încheie cu luna ianuarie 2025.
În anul 2018 a fost aprobată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act normativ prin care a fost unificată legislaţia în domeniul biletelor de valoare şi a fost introdus un nou tip de bilet de valoare, şi anume tichetul cultural.
Biletele de valoare care pot fi acordate în baza legii sunt următoarele: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă, potrivit Digi.ro.
Potrivit art. 21 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii unor bunuri şi servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, parcuri tematice, cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme etc.