Categoria de persoane care vor primi salarii mai mari cu 30% de la 1 iulie. Chiar dacă majoritatea instituțiilor publice se pregătesc de concedieri masive în rândul angajaților, CFR anunță o creștere a salariilor de la 1 iulie.
Recent, Directorul CFR a transmis că va cere la rectificarea bugetară suma de 660 de milioane de lei pentru a acoperi majorările salariale din ,,Statutul Personalului Feroviar”.
Astfel, veniturile angajaților CFR urmează să crească de la 1 iulie cu până la 30 la sută.
Se pare că angajații CFR nu vor fi afectați de posibilul val de concedieri sau de posibilele tăieri de salarii pe care unii politicieni le tot anunță de ceva timp.
De-a lungul timpului angajații acestei instituții au beneficiat anual de creșteri salariale la care unii bugetari doar visează.
Anul trecut, de la 1 decembrie, salariile angajaților CFR au crescut cu 6%, asta după ce la 1 iunie au fost majorate cu 10%.
„Astfel, în anul 2022 conducerea CFR SA a majorat veniturile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masa de la 15 RON, la 30 de RON! Menţionăm faptul că, în anul 2021 angajaţii CFR SA nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020”, au transmis reprezentanții companiei feroviare, la finalul anului trecut.
CFR Călători încearcă să vină în rând cu operatorii privați de pe căile ferate din România implementând soluții digitalizate care vin în ajutorul călătorilor.
Din 15 octombrie, CFR Călători lansează sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren, informează compania, într-un comunicat emis marţi. Anterior, aplicația CFR Călători permitea emiterea de bilete online până la momentul plecării doar pentru 75% dintre garniturile de lung parcurs (InterRegio), 65% la garniturile RegioExpres și 32% pentru trenurile Regio, de scurt parcurs.
Sistemul xSell-mobile permite emiterea legitimațiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimațiilor, validarea biletelor online și a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile.
Personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor. Finalizarea implementării acestei soluții permite vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători, potrivit Wall-Street.
În plus, sistemul asigură o servire mai rapidă și mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit pentru achiziționarea biletelor online până în momentul plecării trenului din stația de îmbarcare. Achiziţionarea biletelor online este posibilă de pe site-ul www.cfrcalatori.ro și prin aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” disponibilă în toate magazinele de aplicații: Google Play, Apple AppStore și Huawei AppGallery.