Vești bune pentru românii care locuiesc la bloc. Mai mult decât atât, toată investiția implicată în elaborarea documentelor necesare vor putea primi finanțare și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Vești bune pentru românii care locuiesc la bloc. De la 1 aprilie se vor da bani de la stat pentru aceste activități!
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) le dă oportunitatea asociațiilor de proprietari să reabiliteze termic blocul. Tot ce trebuie să facă organizația este să depună documentele pentru un program de finanțare din PNRR.
Vestea bună la acest program este faptul că acea cofinanțare din partea locatarilor este 0, iar criteriul după care se vor acorda banii va fi ordinea în care s-au primit dosarele la primăriile din fiecare localitate.
Actul normativ este la final și trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica pe tot teritoriul României.
Citește și: Peste 3000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă şi căldură. Avarie majoră în Bucureşti
Iată pentru ce e dedicat proiectul pentru reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat în cauză:
– lucrări care au ca scop asigurarea calității aerului interior prin montarea/ repararea/ înlocuirea instalației de ventilare, inclusiv în spațiile comune, respectiv prevederea de soluții de ventilare mecanică centralizată sau cu unități individuale cu comandă locală sau centralizată, utilizând recuperator de căldură cu performanță ridicată;
– lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în spațiile de utilizare comună ale clădirii;
– montarea de sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;
– lucrări de instalare a infrastructurii de cablare, respectiv conducte pentru cabluri electrice, pentru fiecare loc de parcare, care să permită instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare a vehiculelor electrice.
– izolarea termică a planșeelor sau a pereților care formează anvelopa clădirii ce delimitează spațiul încălzit de alte spații comune neîncălzite;
– asigurarea unui nivel ridicat de etanșeitate la aer a anvelopei clădirii, atât prin montarea adecvată a tâmplăriei termoizolante în anvelopa clădirii, cât și prin aplicarea de tehnologii de reducere a permeabilității la aer a elementelor de anvelopă opace cu asigurarea continuității stratului etanș la nivelul anvelopei clădirii.