Veşti bune pentru şoferi. Potrivit datelor de vânzări consultate de jurnaliştii de la Economica.net, preţurile la RCA au încetat să mai crească încă din luna mai a acestui an şi au intrat pe scădere din iunie.
Citeşte şi Cât costă asigurarea RCA dacă faci un accident. Ce prevede sistemul Bonus-Malus
Este pentru prima dată când tarifele RCA scad, după ce timp de aproximativ un an au crescut agresiv în contextul problemelor de la City Insurance. Mai exact, dacă în punctul de maxim înregistrat în luna aprilie 2022, costul asigurării depășea 930 de lei, conform datelor mai multor brokeri, la finalul lunii iunie costul de apropia deja de 900 de lei.
Reamintim că recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că piața RCA își continuă consolidarea începută în ultima parte a anului trecut.
Astfel, în luna februarie 2022 cota de piață a Euroins, cela mai mare jucător de pe piață, a ajuns 35% în luna februarie, față de aproape 38% în ianuarie, în timp ce jucătorii de pe următoarele poziții și-au crescut cotele.
Allianz Țiriac a depășit 20,3% în februarie, față de 18,7% în ianuarie, iar Groupama a depășit 19,3% în februarie, față de sub 14,5% în ianuarie. Și societățile Asirom VIG, Grawe și Omniasig VIG rămân cu cote considerabile, în jurul a 8%, la nivelul lunii februarie, mai scrie ECONOMICA.NET.
Citeşte şi Noi reguli pentru emiterea poliţelor RCA. Schimbări importante pentru şoferi din toamnă
Șoferii care circulă fără asigurarea obligatorie RCA vor putea fi identificați mult mai ușor. Poliţiştii testează o aplicație dezvoltată de Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) care le permite să identifice rapid dacă o mașină este asigurată sau nu. Aplicația ar putea deveni operațională chiar în acest an.
„În câteva fracțiuni de secundă aplicația interoghează baza de date AIDA și întoarce răspunsul dacă mașina este e asigurată sau nu. Apoi polițistul poate lua decizia să oprească mașina și să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare, pentru că se pot întâmpla cazuri în care mașina are asigurare, dar e făcută pe seria de șasiu – e în vederea înmatriculării – și atunci numnărul de înamtriculare nu figurează, ci figurează șasiul. Se va rezolva în timp și acest aspect”, a precizat Mădălin Roșu, citat de evz.ro.