Veşti despre noua tranşă de vouchere sociale. Ce români nu vor mai primi acest ajutor în august 2023

Românii cu venituri reduse primesc, o dată la două luni, câte 250 de lei pe carduri, bani cu care îşi pot cumpăra alimente.
Filip Stan
10 aug. 2023, 15:17
Veşti despre noua tranşă de vouchere sociale. Ce români nu vor mai primi acest ajutor în august 2023

Vouchere sociale 2023.  Periodic, înainte de virarea fiecărei tranşe de bani, autorităţile actualizează lista beneficiarilor. Asta înseamnă că persoanele care nu au primit până acum cardurile sociale „Sprijin pentru România” din cauză că fie aveau venituri mai mari decât limita maximă, fie nu îndeplineau alte criterii, vor primi cardurile imediat ce devin eligibili, adică se încadrează în toate prevederile legale. În rândurile de mai jos găsiţi condiţiile legale pe care trebuie să le îndepliniţi pentru a vă număra printre cei care vor primi cardurile sociale.

Vouchere alimente 250 lei. Ce se întâmplă dacă aţi pierdut cardul sau aţi uitat codul PIN
Cine beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
    persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
    familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
    familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
    familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
    persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Vouchere sociale 2023.  Primele trei tranşe din anul 2023 au fost acordate în lunile februarie, aprilie şi iunie. Cum sprijinul se acordă o dată la două luni, urmează ca, până la jumătatea lunii august (de regulă aşa au fost alimentate cardurile până acum) să intre pe carduri încă 250 de lei. Mai sunt de distribuit, în anul curent, alte două tranşe, în octombrie şi decembrie.

În total, pentru anul 2023, sunt acordate şase tranşe a câte 250 de lei. Sprijinul material acordat pe baza tichetului social pe suport electronic are o valoare nominală de 250 lei și se acordă o dată la două luni. Sumele acordate pot fi utilizate în termen de 12 luni de la data fiecărei alimentări.

Vouchere sociale 2023.  Potrivit Ordonanței de urgență nr. 63 din 9 mai 2022, voucherele de alimente se taie pentru persoanele care părăsesc ţara și cele care primesc decizii de condamnare. De asemenea, nu vor mai avea tichete prin programul „Sprijin pentru România”, nici cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în OUG 63 din 9 mai 2022 şi publicată în Monitorul Oficial.

În august, banii intră pe vouchere în jurul datei de 15
Fiecare voucher este valabil 12 luni și poate fi folosit doar de beneficiar. Sunt însă și situații când se fac unele excepții. Voucherele de alimentele sunt distribuite în șase tranșe, odată la două luni, iar valoarea fiecărui tichet este de 250 de lei.

Cu acest voucher se pot achiziționa alimente, dar se pot plăti și mese calde, la restaurant sau alte locuri. În august, potrivit Ministerului Investițiilor, banii vor intra pe vouchere în jurul datei de 15 august. Un român poate obţine cel puțin 15 vouchere de la stat.

Voucherele de alimente se taie pentru anumite categorii de persoane

Persoanele care beneficiază de vouchere de alimente sunt pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Aceștia au venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023. De asemenea, vor primi tichete și copiii și adulții care sunt încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Vouchere primesc și persoanele fără adăpost
Alte categorii de persoane care beneficiază de vouchere sunt familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Precum și familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023. Guvernul le acordă vouchere de alimente și familiilor și persoanelor singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, dar și celor fără adăpost. Cei mai mulți beneficiari pentru vouchere de alimente sunt din București, Suceava, Iași, Dolj și Bacău.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 

Vouchere sociale 2023. Greşeala care poate bloca românilor voucherele de alimente, cum rămâi fără 250 de lei pe card

Carduri alimente 2023. Guvernul anunţă că amenzile în cazul celor care cumpără alcool sau tutun cu voucherele pentru alimente ajung până la 6.500 de lei. De asemenea, aceştia riscă să le fie blocat cardul.

„Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei.

Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a anunţat MIPE.

Darul de nuntă, în vizorul ANAF! Tinerii căsătoriți sunt nevoiți să renunțe la jumătate din banii primiți la nuntă

Aproape 2,5 milioane de români beneficiază de cardurile emise prin programul „Sprijin pentru România” care vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei până la data de 15 august 2023, conform spuselor reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Banii care vor intra pe cardurile oamenilor sunt asigurați de către MIPE, iar suma totală ajunge la 625 de milioane de lei, bani destinați persoanelor vulnerabile.

Carduri alimente 2023. Numărul persoanelor care beneficiază de acest ajutor din partea statului este de circa 2,5 milioane. Aceștia beneficiază de bani o dată la două luni, și sunt alese în funcție de o listă de criterii oferită de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

„Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 de lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care preţul produselor de bază scade, în medie, cu 25%. Astfel, măsurile agregate de susţinere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziţie aceleaşi produse, dar la un preţ mai mic. Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranşă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede. Programul ”Sprijin pentru România” funcţionează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflaţi în situaţii dificile au primit ajutor pentru a-şi cumpăra alimente şi mese calde”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Ordonanţa fiscală va reduce salariile medicilor şi asistenților. Problema pragului de 10.000 de lei afectează 25% din personal

Listele sunt actualizate la fiecare nouă tranșă, adică o dată la două luni, și sunt transmise către reprezentanții MIPE de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Veniturile lunare sunt calculate și verificate de către reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală. În cazul în care cei care dețin un card social și care nu va fi alimentat cu noua tranșă din luna august, a patra tranșă din acest an, trebuie să se adreseze Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau instituțiilor pe care acest minister le are în subordine.

Banii care au ca scop îmbunătățirea forței de cumpărare a oamenilor cu o situație financiară precară. În această categorie se încadrează pensionarii care aparțin sistemului public de pensii, cei care se află în evidența caselor de pensii sectoriale, dar și beneficiarii de drepturi care le-au fost acordate în baza legilor cu caracter special, care sunt plătite de casele teritoriale de pensii sau de casele sectoriale de pensii și ale căror venituri nu depășesc suma de 1.500 de lei, pentru tranșele din anul 2022, și suma de 1.700 de lei, pentru tranșele din 2023.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'