Veşti excelente pentru aceşti bugetari. Venituri majorate substanţial, banii intra pe card din februarie

Guvernul nu are vești presa bune nici pentru această categorie de angajați. Beneficiile polițiștilor și militarilor se vor păstra și în 2020 la nivelul din anul 2018. Este vorba despre indemnizațiile, compensațiile, primele, ajutoarele, plățile compensatorii, despăgubirile, compensațiile lunare pentru chirie și alte drepturi acordate potrivit legii, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, precum și de cuantumul compensației bănești, respectiv al alocației valorice pentru drepturile de hrană și, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare și valoarea financiară a drepturilor de echipament.
Romania TV
12 ian. 2020, 06:04
Veşti excelente pentru aceşti bugetari. Venituri majorate substanţial, banii intra pe card din februarie

OUG nr. 1/2020, documentul care modifică o serie de acte normative, inclusiv OUG nr. 114/2018, și care conține măsurile fiscale amintite a intrat în vigoare joi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Actul normativ stabilește că, începând cu această lună, salariile de bază, soldele de funcție sau salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se majorează cu 1/3 din diferența dintre veniturile stabilite de Legea nr. 153/2017 pentru anul 2022 și cele obținute în luna decembrie 2019.

De altfel, Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice arată că, în perioada 2019-2022, personalul din MAI, pe lângă alte categorii de bugetari, trebuie să beneficieze de o creștere anuală a salariilor de bază, a soldelor sau a salariilor de funcție ori a indemnizațiilor de încadrare. Totodată, începând cu ianuarie 2020, alocația valorică pentru drepturile de hrană va fi actualizată în același mod ca în celelate instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

În plus, angajații MAI care lucrează în zilele de repaus săptămânal (48 de ore consecutive, de regulă sâmbăta și duminica, potrivit Codului muncii) sau în zilele libere stabilite prin lege vor beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda sau salariul de funcție ori salariul de bază.

O ultimă măsură cuprinsă de OUG nr. 1/2020 și care vizează bugetarii, deci și pe angajații MAI, se referă la cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor și al primelor. Mai exact, valoarea acestora se va menține, începând din această lună, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, cu condiția ca angajații să ocupe aceeași funcție și să-și desfășoare activitatea în aceleași condiții.

O parte din prevederile hulitei Ordonanțe 114 vor fi păstrate și de Guvernul Orban. Printre acestea se numără și acele părți cafe vizează beneficiile salariale ale angajaților. Unele dintre aceste beneficii au fost anulate de OUG 114 iar altele au fost înghețate la sfârșitul anului trecut.

Munca în plus

Orele suplimentare, munca în weekend sau în zilele libere legale se vor compensa în continuare cu timp liber și nu cu bani.
Excepțiile de la regulă sunt anumiți bugetari, precum personalul cu statut special care are atribuții pentru desfășurarea activităților deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut în domeniul ordinii și siguranței publice. Aceștia vor putea fi recompensați cu sporuri salariale în cazul în care nu-și pot lua libere.

Voucherele de vacanță

Pentru 2020 s-a stabilit că valoare voucherelor de vacanță pentru bugetari rămâne la 1.450 de lei de persoană, adică la fel ca în anul curent. Actualul Guvern a confirmat faptul că măsura va fi pusă în aplicare așa cum a fost decisă deja.

Tichete de creșă

Aceste tichete sunt singurele beneficii pe care le vor primi bugetarii în 2020, pe lângă vouchere de vacanță.

Acordarea premiilor

Guvernul a mai decis ca în anul 2020 să nu se acorde premii decât cu unele excepții. Excepțiile sunt sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale pe discipline de învățământ și pentru profesorii care i-au pregătit pe aceștia.

Ajutoare și indemnizțiile de pensionare

În anul care vine se va menține regula care prevede că nu se acordă ajutoare sau indemizații la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. Totuși, acestea se acordă dacă încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu are loc din cauza decesului.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsele Dedeman care îți vor face viața mai frumoasă. Sunt la ofertă pentru câteva zile și toți vecinii te vor invidia
Capital.ro
Se dau 10.000 EURO în România pentru proprietarii de teren. Primăria a făcut deja cadastru
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Armata obligatorie în România. Mesaj tranșant: Trebuie să ne apărăm singuri
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Fostele iubite ale lui Dany de la Insula Iubirii ies la atac! ”Și-a alergat mama cu un cuțit!” + Se automutilează! IMAGINI TARI
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
SITUATIA DIN BELARUS: 30 DE ANI SUB LUKAȘENKO ȘI PERICOLUL DIN PROXIMITATE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'