Veşti proaste pentru românii care vin în ţară. Austria cere doza booster pentru intrarea în ţară. Restricţii dure şi în Italia

Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster li se aplică măsura carantinei.
Filip Stan
20 dec. 2021, 09:45
Veşti proaste pentru românii care vin în ţară. Austria cere doza booster pentru intrarea în ţară. Restricţii dure şi în Italia

Austria cere doza booster pentru intrarea în ţară. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că autorităţile austriece au revizuit condiţiile de intrare în Republica Austria, în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că, începând de luni, intrarea pe teritoriul acestei ţări este permisă cu prezentarea unor documente privind vaccinarea sau trecerea prin boală, fiind menţionate şi categoriile de persoane care vor fi plasate în carantină.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, persoanele vaccinate cu schema completă trebuie să prezinte un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi dovada efectuării dozei booster, iar cele care nu au doza booster, trebuie să prezinte un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor.

Protest împotriva vaccinării obligatorii la Bruxelles, degenerat în violenţe. Mii de români s-au alăturat manifestanţilor. Europarlamentarul Cristian Terheş: „Intrările către Comisia Europeană sunt blocate inclusiv cu sârmă ghimpată” VIDEO
De asemenea, persoanele vindecate vor prezenta un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării şi pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare şi rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor.

Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster li se aplică măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, precizează sursa citată.

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre aceste condiţii trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) şi vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Sărbători fără distracţie în Danemarca. Guvernul a închis de duminică sălile de spectacol şi a redus programul restaurantelor
Sunt exceptate de la noile măsuri următoarele categorii de persoane: minorii cu vârsta de până la 12 ani; persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate şi care prezintă documente justificative în acest sens; femei însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeaşi gospodărie).

MAE informează că noile măsuri nu modifică condiţiile de tranzit şi că, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, autorităţile austriece pot adopta măsuri suplimentare.

Totodată, MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 şi 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

Italia prevede noi măsuri pentru a evita o creştere a infecţiilor cu Covid-19 în perioada sărbătorilor. Purtarea măştilor în aer liber ar putea fi impusă în curând

Guvernul Italiei ia în considerare noi măsuri pentru a evita o creştere a infecţiilor cu Covid-19 în perioada sărbătorilor, au informat duminică ziarele locale, pe fondul îngrijorărilor legate de răspândirea variantei extrem de contagioase Omicron, scrie Reuters.

După ce a avut o întâlnire cu miniştrii pe 23 decembrie, premierul Mario Draghi ar putea impune celor vaccinaţi obligaţia de a prezenta un test negativ pentru a putea merge în locurile aglomerate, inclusiv discoteci şi stadioane, a informat cotidianul Corriere della Sera.

Ar putea fi necesare şi teste negative pentru a intra în cinematografe şi teatre, pe lângă purtarea măştilor în aer liber.

Conform regulilor actuale, persoanele care au fost vaccinate sau s-au recuperat recent după boală au acces gratuit în interiorul barurilor şi restaurantelor, muzeelor, cinematografelor, cluburilor şi la evenimente sportive.

Italia, unde vaccinarea este deja obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, personalul şcolilor, poliţie şi armată, ar putea extinde obligaţia de vaccinare pentru toţi lucrătorii din ianuarie, a mai scris Corriere della Sera.

Institutul Naţional de Sănătate (ISS) a precizat, sâmbătă, că varianta Omicron se răspândeşte rapid în Italia, cu noi cazuri identificate în nordul şi sudul ţării. Până acum au fost identificate în total 84 de infecţii.

„Unele măsuri, cum ar fi obligativitatea purtării măştilor chiar şi în aer liber, ar putea fi luate în curând”, a declarat pentru ziar Franco Locatelli, unul dintre principalii consilieri ştiinţifici ai guvernului.

Italia, prima ţară occidentală care a fost afectată puternic de pandemia de Covid-19 la începutul anului trecut, a înregistrat o creştere a numărului de noi infecţii şi decese în ultimele săptămâni, dar numărul zilnic de cazuri rămâne cu mult sub alte ţări europene, cum ar fi Marea Britanie şi Germania.

La începutul acestei săptămâni, Roma a prelungit starea de urgenţă Covid-19 până la 31 martie şi a decis că toţi vizitatorii din ţările UE trebuie să facă un test înainte de plecare.

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Singura zodie care își poate schimba destinul de pe 15 septembrie. Oportunități uriașe, regăsiri, dar și o serie de surprize pentru alți nativi
Capital.ro
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Aceste pensii vor scădea! Cine sunt pensionarii care trebuie să dea banii înapoi
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Gigi Mulțescu și Cornel Dinu, pe patul de suferință. Unul e internat la Elias, altul la Floreasca
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
A nins în Europa! Imagini cu zonele acoperite de zăpadă! Când ajunge ciclonul Boris în România
Capital.ro
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Justin Timberlake, condamnat la muncă în folosul comunității pentru conducere în stare de ebrietate
MediaFlux
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...