Anca Boagiu a apreciat că lucrările la acest segment vor putea fi terminate anul viitor, deoarece o parte din finanţare este asigurată din fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul ISPA – un program de preaderare.
Ministrul Transporturilor a arătat că pe şantierul tronsonului de autostradă Deva – Orăştie sunt angajaţi deja 400 de oameni. Anca Boagiu a apreciat că astfel de lucrări contribuie la crearea de noi locuri de muncă şi la menţinerea celor existente.
Varianta de ocolire Deva – Orăştie, de pe traseul autostrăzii Nădlac – Sibiu, beneficiază de o finanţare în valoare de 177,92 milioane euro, din care contribuţia Comisiei Europene se ridică la 108,91 milioane euro, iar cea a Guvernului României este de 69 milioane euro, fără TVA. Lungimea tronsonului este de 32,5 kilometri, cu două benzi pe sens. Pe traseul acestuia vor fi construite 21 de poduri şi pasaje, cel mai mare fiind podul peste râul Mureş care va avea o deschidere de 720 de metri.
Legătura cu reţeaua existentă de drumuri va fi asigurată prin două noduri rutiere provizorii, la Deva şi Orăştie şi un nod rutier proiectat la est de oraşul Simeria.