În iulie 2006, Mircia Gutău a fost reţinut de procurorii DNA pentru pretindere şi luare de mită. Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea a fost condamnat definitiv, în 27 ianuarie 2010, de instanţa supremă, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. În perioada aprilie – iulie 2006, Gutău ar fi pretins 50.000 de euro, de la denunţătorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism. Mircia Gutău a fost eliberat condiţionat în septembrie 2011.
În octombrie 2007, primarul Aradului Gheorghe Falcă a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice. El este acuzat că în 2005 ajutat doi oameni de afaceri să obţină un teren la un preţ de trei ori mai mic. Falcă a primit de la oamenii de afaceri o vilă în schimbul unui apartament de 90 de metri pătraţi.
În martie 2010, primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv pentru luare de mită in formă continuata, uz de fals şi fals intelectual.El ar fi primit 50.000 de euro de la un actionar al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova. Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati. Solomon a primit interdicţia de a părăsi localitate. El a fost repus în funcţia de primar în iulie 2011 de Curte de Apel Galaţi.
Cristian Poteraş, primarul sectorului 6, a fost trimis în judecată în martie 2011 pentru abuz în serviciu. Poteraş este acuzat că în cursul anului 2006 nu şi-a respectat atribuţiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea ilegală a şase titluri de proprietate pentru un teren intravilan situat în municipiul Bucureşti, cu o valoare de piaţă de peste 58 de milioane de euro.