Specialistii sunt de parere ca necesarul de somn pentru organism este de sapte-opt ore. Si ar fi bine, pentru imunitatea ta, sa dormi suficient. Oboseala persistenta duce la scaderea capacitatii sistemului imunitar de a lupta cu virusii de sezon, potrivit ele.ro.
Consuma alimente bogate in antioxidanti
Un aport alientar echilibrat este esential pentru buna functionare a sistemului de aparare a organismului. Iar cartofii dulci, citricele, migdalele si grapefruitul roz sunt legume si fructe care aduc organismului o cantitate importanta de antioxidanti, care cresc rezistenta la imbolnavire.
Citeşte şi Vezi cum poţi scăpa de o mulţime de boli. Metoda banală de care nu ştiai
Probioticele contin bacterii „prietenoase”, care stimuleaza apararea imunitara a organismului. Bacteriile din probiotice sunt o arma redutabila contra virusurilor si de aceea se si regasesc adesea in compozitia medicamentelor antivirale.
Spala-te pe maini
Nu trebuie sa devii obsedata de spalatul pe maini. Este suficient sa o faci inainte sa mananci, dupa ce mergi la baie, dupa ce ai preparat carne cruda sau dupa ce ai stranutat ori ai tusit.
Socializeaza
Poate ca o sa te amuze acest indemn, insa trebuie sa stii ca socializarea te ajuta sa te relaxezi, sa dai stresul la o parte si sa gandesti pozitiv. Iar toate astea se vor ti se vor citi in obraji, cum s-ar spune. O persoana relaxata este o persoana sanatoasa din cap pana in picioare.
Practica yoga
Chiar daca nu detii neaparat tehnicile de yoga, cateva exercitii de respiratie ai invatat dealungul timpului. E bine ca, din cand in cand, sa te opresti din ceea ce aveai de facut si sa inspiri adanc, apoi sa expiri controlat, astfel incat sa iti oxigenezi sangele.