Ca adulți avem o mulțime de responsabilități, iar dorința puternică de sex pe care o aveai la 20 de ani a scăzut în intensitate. Între muncă, copii, prieteni, școală, hobby-uri, exerciții fizice, pare ca nu mai este timp si pentru sex. Iar când totuși ai câteva minute libere, sexul este ultimul de pe lista ta de priorități. Privitul la tv, citirea unei cărți bune sau căteva minute de somn par mult mai ofertante acum. Însă, sexul este o componență importantă a unei relații sănătoase. Așa cum este nevoie să-ți faci pentru tine însuți, așa este nevoie să găsești câteva clipe și pentru partener.
Frica, anxietatea, stresul afectează viața de cuplu și libidoul
Când ai atâtea pe cap, stres, anxietatea sau teamă, sexul este ultimul lucru la care să te gândești. Poate că ești o persoană care reacționează foarte bine în condiții de stres. Dar este greu să te vei simți și sexi când te gândești la creditul impotecar și la ratele mari pe care le ai de plătit.
Teama și anxietatea asociate cu sexul sunt ele însele problematice. De obicei oamenii sunt îngrijorați că își vor dezamăgi partenerul sau le este teamă că partenera ar putea rămâne însărcinată. Toate acestea acționează ca inhibitori sexuali. Primul pas este să scapi de stres, teamă, anxietate și să te asiguri că trupul tău este sănătos. Mănâncă sănătos, bea multă apă, dormi cel puțin 8 ore pe noapte, fă exerciții fizice regulat și încearcă tehnici de relaxare gen meditația sau yoga. Dacă nu-ți pasă de corpul tău fă-o măcar pentru a avea o viața sexuală activă. Dacă ai încercat toate astea și nu ai scăpat de grijile care te framântă, ar trebui să discuți cu un specialist.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.