„Viaţa e frumoasă! IUBESC VIAŢA”, motto-ul elevei care a murit în tabăra din Buşteni

Profesorii şi prietenii Dianei Rotaru, eleva care a murit în tabăra din Buşteni, o caracterizează ca fiind un copil "inteligent, vesel şi optimist", iar părinţii spun că motto-ul ei era "Viaţa e frumoasă! Iubesc viaţa!".
Roxana Gagiu
10 ian. 2013, 17:22

„În aceste momente cumplite pentru noi, prilejuite de dispariţia singurului nostru copil, am dori doar să răzbată către dumneavoastră motto-ul Dianei: «Viaţa e frumoasă! Iubesc viaţa!», au declarat joi Iulian şi Cristina Rotaru, părinţii Dianei, potrivit Mediafax.

Florentina Stavre, diriginta Dianei, profesor de engleză la Şcoala nr. 56 „Jose Marti”, spune despre aceasta că era o minte sclipitoare, cu rezultate foarte bune la învăţătură, atât în domeniul ştiinţelor exacte, matematică, fizică, cât şi umanist.

„Aş putea spune despre Diana că avea două mari pasiuni, matematica şi lectura. Citea cărţi în română şi engleză, romane în original. Îi plăcea să scrie poezii şi povestiri în limba engleză. A participat la mai multe concursuri, iar în clasa a V-a chiar a mers într-o tabără de limba engleză în Croaţia, pe care a câştigat-o ca premiu la etapa naţională a concursului Cangurul. Ca dirigintă am avut ocazia să o cunosc mai bine şi pot spune că Diana era o fire veselă, optimistă şi în acelaşi timp ambiţioasă, dornică să cunoască şi să îşi explice realităţile care ne înconjoară”, a spus Florentina Stavre.

Prietena Dianei, Milena Stoicescu, spune că în urmă cu o lună aceasta i-a spus despre planurile ei de viitor, matematica fiind materia centrală care îi ghida toate acţiunile.

„Perfecţionistă din fire, dorea să se autodepăşească, să ajungă mai sus de etapa naţională a olimpiadei. Visurile ei nu erau legate doar de şcoală, ca ale oricărui alt copil, ci de viaţă. Toate legile care guvernează Universul au un sens matematic. Şi, dacă matematica este, în esenţa ei, perfectă, cum ar putea un copil care îndrageşte această materie să fi fost altfel?”, a mai spus Milena Stoicescu.

Dana Radu, profesor de matematică la Şcoala nr. 56, spune că un premiu luat de Diana la un concurs era un imboldul pentru concursul următor.

„E greu să vorbeşti la trecut despre Diana. Diana era sufletul clasei la ora mea, şi copilul meu în rest. Premiul luat la un concurs era imboldul pentru concursul următor. Când am vorbit cu ea ultima dată la telefon, grija ei era: «Doamna profesoară, anul acesta de ce sunt aşa de puţine concursuri interjudeţene până la olimpiadă?»”, a spus Dana Radu.

Lioara Ivanovici, profesor de matematică la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, unde Diana dorea să ajungă, a declarat că a iubit-o pentru că era un model, fiind inteligentă, ambiţioasă şi serioasă, calităţi completate de curaj, bună dispoziţie şi optimism.

„Pentru mine a fost un exemplu de copil puternic, serios, extrem de sociabil şi cu foarte, foarte mulţi prieteni”, a declarat Lioara Ivanovici.

Ea a precizat că o cunoştea pe Diana de aproape trei ani, când a participat la un cerc de matematică, iar de atunci s-au întâlnit permanent la concursuri şi olimpiade.

„Prezenţa Dianei în orice grup de copii aducea voie bună şi veselie. Reuşea să transforme insuccesul, emoţia concursului, încrâncenarea într-o stare firească. Toţi am iubit-o: copiii, parinţii acestora, profesori”, a adăugat Lioara Ivanovici.

Diana Rotaru, elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 „Jose Marti” din Bucureşti, care se afla în tabără la Buşteni, a decedat marţi seară, la Spitalul Orăşenesc Sinaia, unde a fost dusă după ce în dimineaţa aceleiaşi zile a fost găsită în comă profundă şi în şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade.

Medicii au spus că fata avea politraumatisme ca urmare a căderii de la înălţime. La scurt timp după ce a fost dusă la spital, eleva a făcut stop cardio-respirator, medicii reuşind să-i repornească inima după câteva ore de masaj cardiac extern. Timp de câteva ore, inima fetei a bătut singură, însă respira cu ajutorul aparatelor. Marţi seară, fata a murit, după ce a făcut un nou stop cardio-respirator.

Diana Rotaru se afla, alături de alţi 21 de elevi olimpici la matematică, într-o tabără organizată de o asociaţie nonprofit care aparţine unui profesor pensionar din Zalău. Profesorul, Mircea Lascu, s-a retras din învăţământ în 1993 pentru a se ocupa de editura pe care a înfiinţat-o – Gil -, el fiind cunoscut pentru iniţiative de promovare a performanţelor copiilor.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Mirosul stresului influențează comportamentul câinilor, arată un studiu
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!