Oamenii care locuiesc în blocul groazei trăiesc zilnic că tavanul se va prăbuşi peste ei. Pereţii sunt crăpaţi şi stau şi ei să cadă. Dacă mai multe familii au ales să plece din case, opt apartamente sunt încă ocupate, în ciuda pericolului. Oamenii nu vor să-şi părăsească locuinţele, iar ipoteza unui cutremur îi îngrozeşte.
„Se aud pereţii cum se deplasează. La cutremur s-a mişcat patul cu noi de nu ştiam încotro să o luăm”, povesteşte unul dintre locatari.
CITEŞTE ŞI: Proprietarii, obligaţi să-şi expertizeze clădirile. Cele cu risc seismic nu vor putea fi închiriate
Prima fisură în structura de rezistenţă a blocului a apărut acum 18 ani. Blocul trebuia evacuat atunci, dar soluţia a venit abia acum. Oamenilor li s-a propus să se mute în alte apartamente, mult mai bune decât cele în care locuiesc acum, însă nici nu au vrut să audă.
Apartamentele şi garsonierele amenajate în această clădire au gresie, faianţă şi parchet, cu toate acestea, refuză să se mute aici pentru că, spun ei, sunt la o distanţă de 2 km de centrul oraşului.
„În perioada următoare încercăm să le propunem o altă variantă, e vorba de faptul că am reuşit să reabilităm un bloc şi să construim 12 apartamente care vor fi puse la dispoziţia acestor familii”, a explicat Gheorghe Catrinoiu, primarul oraşului Fetești.
Autorităţile vor verifica blocul din Feteşti din nou. Dacă în urma expertizei se dovedeşte că acesta riscă să cadă, oamenii vor fi evacuaţi forţat.