Viaţa la ţară: povestea unei familii cu patru copii care a dat agitaţia Capitalei pe liniştea Maramureşului: „Muncim de dimineață până noaptea: magia constă, însă, în felul în care respirăm, ne hrănim, ne trăim viaţa”

Nu mulţi sunt cei dispuşi să dea confortul oferit de un oraş pe traiul la ţară, nu de puţine ori plin de neajunsuri. Alina Zorzini împreună cu soţul şi cei patru copii ai lor şi-au luat inima-n dinţi şi au făcut-o, iar acum, la patru ani distanţă de la momentul în care au decis să părăsească Bucureştiul, nu au nici cea mai mică urmă de regret. Dimpotrivă, simt că trăiesc mai mult ca niciodată.
Irina Dumitrescu
10 mai 2023, 08:43
Viaţa la ţară: povestea unei familii cu patru copii care a dat agitaţia Capitalei pe liniştea Maramureşului:

Viaţa la ţară e sinonimă cu munca de dimineaţă până seara. Dar Alina şi soţul ei s-au obişnuit cu ea şi nu li se mai pare greu. Lor şi celor patru copii nu li se mai pare greu nici măcar să străbată drumul de acasă până la şcoală, respectiv până la grădiniţă, drum, desigur, neasfaltat.

Viaţa la ţară: povestea unei familii cu patru copii care a dat agitaţia Capitalei pe liniştea Maramureşului

Alina povesteşte frecvent pe grupul de Facebook Mutat la ţară – viaţa fără ceas cum este traiul la țară pentru ea și pentru copiii ei. Iar pozele din Vişeu de Jos, domiciliul de mai bine de patru ani al familiei Zorzini, vorbesc de la sine.

Nu pot cuprinde în imagini activitățile și muncile acestor luni de primăvară, aniversările celui mai mic și celui mai mare dintre cei 4 băieți ai noștri, nici oboseala dar nici satisfacția pe care ți-o dau natura și traiul la țară.

Maramureșul este un tărâm magic pentru noi, practic un nou acasă, strămutați deja de 4 primăveri de la București în vârful unui deal la Vișeu de Jos, un loc al libertății și al împlinirii sufletești, al adaptării continue și al descoperirii”, a scris Adina pe Facebook.

În ultimii ani, tânăra a postat periodic pe același grup mai multe actualizări legate de mutare. Aceasta a mărturisit că a început să crească păsări și se ocupă de grădinărit, iar cei mici sunt încântați de noua lor viață.

Pentru orășenii-moroșenii de noi, a treia sau a patra primăvară pe deal a sosit cu o nouă pasiune – creșterea păsărilor – astfel, copiii sunt încântați, iar ouă avem din plin.

Citeste si Povestea celei mai bântuite clădiri din București! Mai multe suflete ar fi captive în interiorul acesteia

Grădinăritul, un capitol care pe mine mă pasiona deja – și pe unii dintre cei 4 copii cel puțin – se transformă de la an la an din agricultură clasică în permacultură fără sapă. Viața marelui oraș (București) este în urma noastră, prietenii, atât cei vechi cât și noi ne rămân aproape, orizontul arată clar și strălucitor din vârful unui deal (la Vișeu).

Celor care vă doriți experiența aceasta de viață, sincer vă spun – nu vă fie frică de necunoscut, viața la țară e o aventură care merită trăită din plin!”, a mai scris femeia, într-o altă postare.

Viaţa la ţară, sinonimă cu munca din zori până-n noapte: „Magia constă însă în felul în care respirăm, ne hrănim, ne trăim viaţa”

Adina recunoaşte că viața la țară presupune enorm de multă muncă, din zori până-n noapte, dar totul este atât de magic: „Magia constă însă în felul în care respirăm, ne hrănim, ne trăim viaţa„.

Viața în vârf de deal moroșenesc, sfârșit de august, început de septembrie: nu numai că se poate, dar este atât de incredibilă și frumoasă această viață de zi cu zi în mijlocul naturii – cu toate greutățile ei, nu se compară cu nimic din ce-ar putea aduce vreodată marele oraș.

Am rămas și fără apă din cauza secetei, nici drumul până-acasă nu este chiar gata, facem curse zilnice de off-road spre Formula 1, în sus și-n jos pe deal cu toții băieții (doi la școală, doi la grădiniță), muncim de dimineață până noaptea: magia constă însă în felul în care respirăm, ne hrănim, ne petrecem viața sau pur și simplu o trăim.

Citeste si Oreste Teodorescu s-a mutat la țară. Cum arată casa în care locuiește acum: „Cu nici 60.000 de euro am ridicat-o”

Împreună și alături de noi prieteni de aici sau strămutați ca noi, schimbarea aceasta a fost cu siguranță o binefacere: am învățat să ne depășim aproape toate limitele și, învățăm încă zi de zi lucruri noi (majoritatea practice, câteva și spirituale) – unul dintre ele este că schimbarea începe cu noi”, a scris femeia pe grupul de Facebook dedicat mutatului la ţară.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Anunțul momentului despre facturile românilor! Ce se întâmplă cu prețul energiei electrice?
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Evitați aceste medicamente, pe caniculă. Puteți să aveți probleme uriașe
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Jaf armat in sudul Italiei: 3 milioane de euro furati dintr-un microbuz de transport valori
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!