„A bătut vântul foarte tare aseară și am descoperit o surpriză neplăcută”, a povestit el, arătând cum un copac căzuse chiar pe gardul său. Având la îndemână ustensilele necesare, Dragoș Bucur a rezolvat rapid problema. Cu ajutorul unei drujbe, Dragoș a tăiat copacul, însă în urma acestui incident, gardul a suferit daune și va trebui refăcut.
„Aveți de furcă, nimic din ce e plăcut nu e foarte ușor!! Spor”, „La țară fără drujbă e greu! De fapt, fără scule pentru diverse munci, e greu.”, „Îmi pare rău”, au comentat câțiva dintre fanii lui.
Citește și: Sigur nu te așteptai! Cum arată fiica patronului de la FCSB, Teodora Becali, după trei nașteri
Pentru muncile de grădină, Dragoș Bucur folosește un tractor, cu care se ocupă de diversele lucrări, inclusiv de aratul livezii de pomi fructiferi pe care o întreține cu grijă.
În 2016, Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au decis să o retragă pe Sofia, fiica lor cea mare, de la școală. Despre această alegere, actorul povestea în 2019, într-un interviu pentru revista VIVA!: „Am ales ca ea să învețe în sistem homeschooling, concentrându-se pe lucrurile care o pasionează, fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative.”
În schimb, Roxana și Kadri, copiii lor mai mici, nu au fost niciodată la școală, până acum ei au învățat numai de acasă.
Despre „homeschooling” (educația acasă), Dragoș Bucur a discutat în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță, unde a fost invitat. El a explicat că acest sistem nu presupune structura tradițională a învățământului, așa cum o cunosc majoritatea celor care sunt obișnuiți cu școlile. „Homeschooling înseamnă lipsa unui sistem organizat așa cum vă închipuiți voi ceilalți care sunteți copii în școli. Toată lumea mă întreabă – Păi, și cum faci lecțiile, de la 3 la 6? Sofia se trezește la 5:30 dimineața, ca să se ducă la antrenament. Face BJJ – Brazilian Jiu Jitsu”, a povestit Dragoș Bucur despre rutina zilnică a fiicei sale.
Sofia alege să se trezească devreme pentru a merge cu autobuzul la antrenamente. Chiar dacă în sistemul de homeschooling, programul este mai flexibil, ea are o rutină bine stabilită. Sofia urmează o programă, fiind înscrisă la o școală acreditată, unde dă examene semestriale și susține un examen la finalul anului. Astfel, în ciuda educației acasă, ea își continuă parcursul educațional într-un cadru reglementat și structurat.
„Trebuie să ia niște credite pentru a putea merge mai departe. Școala este recunoscută inclusiv în România. Așa este și cu Roxana, și cu Kadri. Dar îți trebuie timp. Așa cum ai grijă de copilul tău până la 6 ani, până îl dai la școală, așa îi acorzi timp și în continuare”, a explicat Dragoș Bucur, potrivit editorilor de la Libertatea.