Viaţa lui Berlusconi, subiect de film: Jack Nicholson, în rolul lui Il Cavaliere GALERIE FOTO

Viaţa lui Silvio Berlusconi ar putea deveni în curând subiectul unui film, iar marele actor american Jack Nicholson ar putea fi principalul candidat la rolul principal, acela al lui Il Cavaliere.
Iulian Tudor
06 aug. 2013, 20:24
Viaţa lui Berlusconi, subiect de film: Jack Nicholson, în rolul lui Il Cavaliere GALERIE FOTO

Dacă Jack Nicholson nu va accepta acest ‘”rol dificil”, alţi candidaţi posibili ar putea fi actorii Dustin Hoffman, Robert De Niro, Harvey Keitel, Al Pacino, Anthony Hopkins sau Tom Hanks. Nu este exclus nici Arnold Schwarzenegger, care este „mult mai înalt decât fostul premier italian”, dar care ar putea compensa acest lucru cu experienţa sa politică, în calitate de fost guvernator republican al Californiei în perioada 2003-2011, informează agenţia ANSA.

Dar cel mai potrivit pentru acest rol ar fi, cu siguranţă, Jack Nicholson, unul dintre cei mai mari actori contemporani şi câştigător a trei premii Oscar, care are 76 de ani, adică exact vârsta lui Berlusconi, informează Agerpres.

Berlusconi înfruntă zilele acestea una dintre cele mai dificile perioade ale vieţii sale, după decizia Curţii de Casaţie de la Roma, care, pe 1 august, a confirmat condamnarea sa la 4 ani de închisoare, între care 3 sunt amnistiaţi, în procesul de fraudă fiscală din dosarul Mediaset.

Mort din punct de vedere politic

Declarat de multe ori ca fiind „mort din punct de vedere politic”, Berlusconi continuă să fie considerat specialistul „revenirilor răsunătoare”, în ciuda problemelor judiciare şi a scandalurilor sexuale în care a fost implicat în ultimii ani şi care ar fi pus definitiv capăt carierei sale politice în oricare altă ţară occidentală, alta decât Italia. „Il Cavaliere”, discreditat de procesele intentate împotriva sa de Parchetul din Milano, a fost obligat să demisioneze din funcţia de premier.

Ar fi potrivit un film despre viaţa magnatului media, deoarece „Berlusconi este precum James Bond: niciodată să nu spui niciodată niciodată”, a comentat recent jurnalistul Marco Travaglio, de la publicaţia romană de stânga Il Fatto Quotidiano.

Berlusconi este renumit şi apreciat în Italia pentru verva sa, care nu a slăbit, în ciuda vârstei de aproape 77 de ani. „Il Cavaliere” ştie că a îmbătrânit, dar nu-i pasă. „M-am privit în oglindă în dimineaţa aceasta şi m-am gândit: nu se mai fac oglinzi ca altădată…”, le-a povestit el recent fanilor săi la Roma, mai scrie Il Fatto Quotidiano, citat de Agerpres.

Fiul unui funcţionar de bancă milanez, născut la 29 septembrie 1936, Silvio Berlusconi îşi începe cariera ca prezentator pe vasele de croazieră, unde deja cântă şi povesteşte istorii amuzante şi bancuri. La sfârşitul anilor ’50 vinde aspiratoare, iar în 1961 îşi ia licebţa în Drept, apoi fondează o societate imobiliară. Crează în 1978, la Milano, un adevărat imperiu mass-media, Mediaset. Are trei posturi private de televiziune şi nu „condimentează” programele sale cu femei dezbrăcate, încă din anii ’80. Deţine şi numeroase publicaţii, editura Mondadori, dar şi clubul sportiv AC Milan.

În 1994 se lansează în politică. În câteva săptămâni, fondează partidul de dreapta Forza Italia (Hai Italia!), format în special din cadrele Fininvest. Partid pe care ar avea intenţia să îl refondeze, cu acelaşi nume, în luna septembrie 2013. Câştigă alegerile parlamentare din 1994, dar, părăsit de aliaţii săi de la Liga Nordului, primul guvern Berlusconi cade după aproape opt luni. În 2001 recâştigă alegerile şi guvernează până în aprilie 2006. Câştigă din nou alegerile generale în 2008, instalându-se la comandă pentru a treia oară, înainte de a demisiona în noiembrie 2011.

Preocupat de înfăţişarea sa şi de bunga-bunga

Foarte interesat de înfăţişarea sa, acest om de talie mică a recurs fără complexe la fondul de ten, la vopsirea părului şi la chirurgia estetică.

Pasiunea sa asumată pentru femeile tinere şi frumoase îi aduce în primăvara anului 2009 o devastatoare cerere de divorţ din partea celei de-a doua soţii, Veronica Lario, care primeşte o pensie alimentară de 100.000 de euro pe zi.

Şi îi mai aduce, la Milano, un proces în care este acuzat de abuz de putere şi de a fi întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, marocanca „Ruby”. Berlusconi mai este faimos în Italia pentru petrecerile pe care le organizează în vilele sale, numite petreceri „bunga-bunga”.

Berlusconi este tatăl a cinci copii rezultaţi din două căsătorii, şi de mai multe ori bunic. Bărbat hiperactiv, care susţine că doarme numai cinci ore pe noapte, Berlusconi a fost supus la o intervenţie chirurgicală în noiembrie 2006, suferind de cancer la prostată şi i-a fost implantat un stimulator cardiac în Statele Unite. La ora actuală este logodit oficial cu Francesca Pascale, în vârstă de 27 de ani.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Școala, ca în comunism. Uniformele, gratuite dar obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de case și mașini sunt obligați să o plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!