„Este un demers reparatoriu pe care l-am inițiat la începutul acestui an și care s-a bucurat de aprecierea și susținerea tuturor instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, precum și a asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere.
Finalizarea acestei importante legi este o dovadă în plus că Guvernul, Parlamentul și Președinția României au aceeași viziune responsabilă față de cei care își slujesc țara sub jurământ, asigurând securitate românilor și României”, a afirmat Gabriel Oprea, conform unui comunicat al MAI.
Citeşte şi: Legea pensiilor militare de stat, promulgată de Klaus Iohannis
Vicepremierul arată că, la fel ca în cazul Acordului politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare, clasa politică românească a demonstrat solidaritate și respect pentru militarii români, cu atât mai mult în actualul context geopolitic, când instituțiile de forță ale statului trebuie să facă față noilor provocări pentru menținerea securității regionale, scrie Agerpres.
„Ca militar, ca parlamentar al României, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministru al Afacerilor Interne și fost ministru al Apărării Naționale, voi susține de fiecare dată orice inițiativă care va întări domeniul securității naționale și instituțiile statului de drept. Am făcut asta recent în Parlamentul României și o voi face de fiecare dată când va fi nevoie”, a subliniat vicepremierul Gabriel Oprea.
Legea pensiilor militare de stat, promulgată joia trecută de președintele Iohannis, urmează a fi publicată în Monitorul Oficial al României.