„În cadrul procesului de negociere, putem studia toate problemele şi suntem pregătiţi să studiem chiar şi această problemă”, a declarat vicepremierul Qadri Jamil, în cadrul unei conferinţe de presă, la finalul unei întâlniri cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.
Jamil a apreciat însă că ideea „unei demisii drept condiţie care să conducă la un dialog înseamnă, de facto, că este imposibil să fie deschis un dialog”.
Statele Unite, ţări europene, dar şi din lumea arabă l-au îndemnat în mai multe rânduri pe preşedintele sirian Bashar al-Asad să demisioneze. Washingtonul a reiterat acest apel luni.
Anterior, Lavrov a declarat că eforturile regimului sirian de a pune capăt violenţelor care devastează ţara de aproape 17 luni sunt încă insuficiente.
Moscova este, cu toate acestea, cel mai important susţinător al regimului de la Damasc. Alături de Beijing, diplomaţia rusă a opus un dublu vot de veto, în trei rânduri, faţă de proiecte de rezoluţie ale Consiliului de Securitate al ONU care ameninţau Damascul cu sancţiuni.