Vicepreședintele PSD aruncă bomba despre alegerile prezidențiale: ”E și Geoană o opțiune, dar nu e musai. Ciolacu ar fi, cu siguranță, prima”

Ionuț Pucheanu, vicepreședintele PSD, a afirmat marți că nu vor fi alegeri comasate din varii motive. Mai mult, social-democratul a subliniat că cele mai importante alegeri sunt cele prezidențiale, unde fiecare partid încearcă să-și impună candidatul unic.
Mircea Filipescu
13 feb. 2024, 22:06
Vicepreședintele PSD aruncă bomba despre alegerile prezidențiale: ”E și Geoană o opțiune, dar nu e musai. Ciolacu ar fi, cu siguranță, prima”

Vicepreședintele PSD aruncă bomba despre alegerile prezidențiale. Vicepreședintele PSD a dezvăluit că în momentul de față, Mircea Geoană face parte din opțiunile PSD pentru alegerile prezidențiale.

Citește și Ciolacu răspunde acuzaţiilor fermierilor români: „Nu am de la nicio instituţie a statului român nicio informaţie că vreun bob de grâu ucrainean rămâne în România”

Vicepreședintele PSD aruncă bomba despre alegerile prezidențiale

Cu toate acestea, Ionuț Pucheanu a menționat că dacă PSD va merge cu un candidat propriu, cu siguranță, prima opțiune este Marcel Ciolacu.

„95% nu vor fi alegeri comasate din varii motive. Fiecare partid încearcă să-și maximizeze potențialul rezultat și negocierile se duc într-o formulă mult mai amplă, neînsemnând doar o simplă comasare, ci eventuale colaborări pe primăriile pe care nu le avem nici noi, cei de la PSD, nici cei PNL. Cele mai importante alegeri sunt cele prezidențiale, acolo unde, pentru maximizarea totală a efortului electoral, fiecare partid încearcă să-și impună candidatul unic. Cred că de aici a venit marea problemă, niciunul dintre partide nefiind dispus în a renunța la această pretenție”, a declarat Ionuț Pucheanu, la Digi24.

Totodată, social-democratul a ținut să precizeze că premierul Marcel Ciolacu nu a declarat niciodată în spațiul public că își dorește cu orice preț să fie potențialul candidat la Președinția României.

„Marcel Ciolacu niciodată n-a declarat public că își dorește cu orice preț să fie potențialul candidat la Președinția României. Că e o cutumă în cadrul fiecărui partid ca președintele să fie și candidatul la președinție, da, așa este, doar că orice are un început. E posibil ca după alegerile europarlamentare să ne concentrăm și pe partea alegerilor prezidențiale și în urma unor analize extrem de bine făcute să realizăm că s-ar putea să fie Marcel Ciolacu cel cu care să mergem la bătaie sau un terț, pe care să-l găsim ori in interior, ori de „import””, a mai spus vicepreședintele PSD.

Întrebat dacă PSD îl ia în calcul și pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, Ionuț Pucheanu a răspuns: „Nu neapărat Mircea Geoană. E o opțiune în momentul de față, nu e musai Mircea Geoană. Cred că România are un potențial în a da președinți cu mult mai mulți decât să rămânem în doi oameni, domnul Ciolacu sau Mircea Geoană. În politică am învățat ca niciodată să nu spui niciodată. Mircea Geoană a doua opțiune sau potențiala a doua opțiune. Cu siguranță, prima opțiune e Ciolacu, dacă vom merge cu un candidat propriu și vom vedea mai aproape. Mai e drum lung, lucrurile se schimbă de la o săptămână la alta. PSD-ul trebuie să aibă candidat, e imperios necesar, pentru că altfel dezangajăm total alegătorii noștri, se vor simți trădați. PSD-ul, fiind cel mai mare partid politic, ar fi culmea culmilor să fie tocmai el partidul care nu dă un președinte cu reale șanse pentru a câștiga această cursă”.

Citește și Marcel Ciolacu, întâlnire cu primarii după eşecul negocierilor privind comasarea alegerilor: „Românii nu mai pot fi păcăliţi cu vorbe. Este un an electoral şi ei vor judeca pe fapte”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...