Vicepreşedintele PSD Iaşi Ovidiu Laicu solicită demisia lui Mihai Chirica de la şefia organizaţiei judeţene

Vicepreşedintele PSD Iaşi Ovidiu Laicu solicită demisia lui Mihai Chirica de la şefia organizaţiei judeţene PSD Iaşi, acuzându-l că a devenit ”vedetă a propagandei de dreapta” şi că în loc să lupte cu echipa ”a marcat autogol după autogol”.
Ionela Marcu
13 feb. 2017, 04:07
Vicepreşedintele PSD Iaşi Ovidiu Laicu solicită demisia lui Mihai Chirica de la şefia organizaţiei judeţene

Ovidiu Laicu susţine, într-uncomunicat de presă, că solicita demisia de onoare din funcţia de preşedinte interimar al PSD Iaşi a lui Mihai Chirica.

Laicu mai spune că, printr-un memoriu adresat conducerii centrale a PSD, a propus Biroului Permanent Naţional al partidului, suspendarea din funcţia de vicepreşedinte al PSD a lui Mihai Chirica.

”Am formulat aceste solicitări ţinând cont de încălcările repetate şi cu bună ştiinţă ale statutului PSD, concomitent cu poziţiile sale publice ostile partidului. Domnul Chirica nu a respectat regula jocului democratic în interiorul PSD, fiind mai degrabă preocupat să devină vedetă a propagandei de dreapta. Dacă ar fi să recurg la limbajul sportiv, domnul Chirica în loc să lupte cu echipa a marcat autogol după autogol. Şi l-au felicitat doar adversarii”, afirmă vicepreşedintele PSD Iaşi,Ovidiu Laicu.

El adaugă că ”nimeni şi nimic nu l-a mandatat pe domnul Chirica să se exprime public şi în numele organizaţiei PSD Iaşi împotriva propriului partid, împotriva liderilor partidului şiîmpotriva Guvernului format de PSD”.

”Toate declaraţiile sale publice, de la prima propunere de premier (pentru carea şi votat în BPN) şi până în momentul de faţă, au adus prejudicii grave imaginii şi prestigiului PSD şi au alimentat din plin propaganda de dreapta ostilă PSD. Mai grav, au accentuat impresia unei fracturi în PSD şi a creat confuzie în rândul activului PSD. Nu cred că este exagerată afirmaţia că, în momente dificile, şi-a trădat partidul care i-a oferit funcţii importante şi l-a făcut primar, urmărind doar scopuri personale şi lăsând de înţeles că faceun joc duplicitar”, susţine Ovidiu Laicu.

Vicepreşedintele PSD Iaşi consideră că Mihai Chirica nu mai este o persoană reprezentativă pentru PSD întrucât, prin comportamentul demonstrat public, el s-a reprezentat doar pe sine, şi nu partidul.

„Aşa cum a catadicsit să iasă din cadrul organizat al partidului şi să nu respecte decizia majorităţii colegilor din partid, aşa trebuie să renunţe la funcţiile deţinute în partid pe care le-acompromis iremediabil”, afirmă Ovidiu Laicu.

Conducerea PSD Iaşi nu a decis vineri în Comitetul Executiv Judeţean al filialei nici o sancţiune faţă de liderul organizaţiei, Mihai Chirica, după declaraţiile critice ale acestuia la adresa şefilor PSD de la centru, Chirica susţinând că PSD Iaşi este o filială unită.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Parlament, că organizaţia de Iaşi va decide în privinţa excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii şi edilii de acolo susţinând în continuare Guvernul Grindeanu şi conducerea partidului.

De asemenea, întrebat dacă Mihai Chirica riscă să fie exlcus din PSD, Liviu Dragnea a spus: „Asta trebuie săhotărască organizaţia de acolo. Poate îşi doreşte asta, dar nu vreau să discutsubiectul acum”.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Câți bani câștigi, de fapt, dacă pui 1000 de lei într-un depozit bancar pentru 1 an de zile. Ofertele Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen pentru clienți și nu numai
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Viktor Orban Critică Mandatul Ursulei von der Leyen și Denunță Lideri UE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'