Mihai Chirica a vorbit la un post local de radio despre protestele antiguvernamentale, spunând că a văzut „o mulţime paşnică, care nu părea coordonată de nici o forţă obscură şi care ieşise dintr-o dragoste de ţară evidentă şi din dorinţa de a se simţi în siguranţă acasă”.
„Nu poţi promova sub nicio formă o politică de îngrădire, de diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaţionale pentru că acolo muncesc români care au de crescut familii, care contribuie la PIB-ul acestei ţări”, a afirmat Chirica, la Radio Hit Iaşi.
Întrebat despre unele declaraţii făcute în aceste zile de liderii PSD la adresa multinaţionalelor şi dacă acestea ar trebui să primească scuze, vicepreşedintele PSD Mihai Chirica a spus: „A-ţi cere scuze este un element de forţă a unui om puternic. Un om care îşi cere scuze arată că este un om puternic. Da, unele companii din România care s-au simţit, oarecum, atinse în efortul lor de a contribui la creşterea economică a acestui stat trebuie să primească scuze publice. Nu poţi promova sub nicio forma o politică de îngrădire, de diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaţionale pentru că acolo muncesc români care au de crescut familii, contribuie la Produsul Intern Brut al acestei ţări şi asigură o viaţă mai bună pentru noi toţi”.
Întrebat dacă el îşi cere scuze, în numele lui Liviu Dragnea, cel puţin companiilor din Iaşi, Chirica a afirmat că el îşi poate cere scuze „în numele oricărui om care le-a atins orgoliul acestor companii şi poate şi cifra de afaceri”.
„(…) Eu pot să îmi cer scuze în numele oricărui om care le-a atins orgoliul acestor companii şi poate şi viitorul şi cifra de afaceri. Dacă îi ajută la ceva, o fac pentru bunul mers al lucrurilor în comunitatea ieşeană. Sunt dispus să fac acest lucru. Da, pot să îmi cer şi scuze pentru asta”, a mai declarat MIhai Chirica, citat de News.ro.
Legat de protestele antiguvernamentale, Chirica a spus că a văzut „o mulţime paşnică, care nu părea coordonată de nici o forţă obscură şi care ieşise dintr-o dragoste de ţară evidentă şi din dorinţa de a se simţi în siguranţă acasă”.
„Am văzut o mulţime paşnică, care nu părea coordonată de nici o forţă obscură, care ieşise dintr-o dragoste de ţară evidentă şi din dorinţa de a se simţi în siguranţă acasă. Eu îmi dau exemplul meu de absolvent al Universităţii Alexandru Ioan Cuza, în anul terminal.(…) Nesiguranţa cu viaţa noastră, cu ce se va întâmpla după ce vom termina studiile, pe ce drum apucăm, ce avem de făcut, cum ne vom clădi viitorul în ţara asta. Toate astea sunt întrebări care de regulă răvăşesc un tânăr. Prin urmare, ăsta este rolul meu şi rolul celor din partidul meu şi al celor care ocupă funcţii de demnitate publică – să le ofere celor care stau la studii acum siguranţa că România este o ţară în care merită să rămână. Iar dacă nu reuşeşti să te uiţi în ochii oamenilor şi să le oferi condiţiile să poată rămâne cetăţeni români, înseamnă că nu ai ce căuta acolo”, a mai declarat vicepreşedintele PSD.