Acesta face un apel la „oamenii responsabili” din Guvern şi din Coaliţia de guvernare, la toţi parlamentarii, în special cei de Bucureşti, să ia măsurile care se impun astfel încât Capitală să nu fie lăsată fără 25% din buget.
„Vremelnicul preşedinte al Partidului Social Democrat crede, poate, că este normal ca Primăria Capitalei României să rămână fără 25% din buget, doar pentru că dansul este supărat pe primarul general. Şi atunci, ce ar trebui să facă Primăria Capitalei? Să asfalteze cu 25% mai puţine străzi, să dea cu 25% mai puţin la spitale, să plătească cu 25% mai puţin la RADET şi STB? Să declare anul 2019 cu 25% mai scurt?”, afirmă Bădulescu într-un comunicat de presă.
El apreciază că modul în care a fost alcătuit bugetul de stat pe anul 2019 va crea nu doar probleme grave în Capitală, din cauza subfinanţării, ci şi haos în relaţia dintre municipalitate şi sectoare, prin ‘redefinirea samavolnică a obligaţiilor şi atribuţiunilor acestor entităţi”.
Legea administraţiei publice locale şi cea a finanţelor publice locale nu permit acest gen de „revoluţii fiscale”, ceea ce va conduce la grave disfuncţionalităţi, din care cei care vor avea cel mai mult de pierdut vor fi bucureştenii, adaugă viceprimarul.
Dacă fondurile alocate, arată Bădulescu, sunt distribuite la sectoare după criteriul suprafeţei sau al numărului de locuitori, acest lucru nu va face decât să sporească diferenţele, pentru că cele mai bogate sectoare sunt şi cele mai mari.
El dă ca exemplu faptul că, în ceea ce priveşte anveloparea termică a blocurilor, în sectoarele 1 şi 2 este aproape încheiată, în sectorul 3 sunt finalizate mai mult de jumătate din blocuri, în timp ce în sectoarele 4,5 şi 6 lucrurile stau exact pe dos.
„De aceea, Primăria Capitalei, a lansat un program propriu de anvelopări, care să vină în ajutorul sectoarelor rămase în urmă. În noile condiţii, dacă banii se mută la sectoare, rămâne de văzut dacă cei care n-au reuşit să facă nimic timp de doi ani şi jumătate vor reuşi acum. Cel mai grav lucru însă este faptul că bugetul de stat este folosit ca armă „atomică” în luptă politică, lucru care rezultă limpede şi din reacţiile „la ordin” ale trupei de aplaudaci de la PSD Bucureşti, în totală disonanţă cu misiunea pentru care au fost aleşi de cetăţeni. Nu putem tolera, mai ales în anul în care România deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, că ambiţiile politice şi orgoliile unor oameni (mici) de stat să definească modul în care administraţia publică îşi exercită rolul în societate”, se menţionează în comunicat.