„Deocamdată nu este nicio anchetă. Deocamdată problema noastră este – şi vă repet a nu ştiu câta oară – noi am avut în vedere această problemă a câinilor şi am aprobat în Consiliu trei hotărâri de Consiliu care presupun să-i sterilizăm sau să-i adunăm în adăposturi. Asta va fi o activitate extrem de agresivă în continuare, urmăm şi noi nişte proceduri. Sunt proceduri legale, nu le faci, după aia mergi în anchetă”, a declarat viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu.
Nicolaescu a precizat că „nefericitul caz” s-a petrecut într-un spaţiu privat, care nu aparţine parcului.
„Referitor la acest caz, fără să fim disculpaţi, incidentul s-a produs într-o zonă privată, unde era obligaţia acelei firme să îngrădească acel ţarc. Acolo au fost aciuiţi mai mulţi câini, firma respectivă le-a asigurat hrana, după care au început să recunoască faptul că sunt stăpâni ai acelei zone. Copilul a scăpat de sub supravegherea bunicii, a fugit în acel loc şi a apărut incidentul cu acea haită”, a spus Nicolaescu, într-o conferinţă de presă.
Întrebat cine este vinovat pentru această tragedie, viceprimarul a răspuns: „Cel care are spaţiul privat şi nu l-a îngrădit”.
Întrebat de ce nu s-au luat măsuri înainte să se întâmple o tragedie, în condiţiile în care prevenţia este în sarcina Primăriei Capitalei, Nicolaescu a spus că municipalitatea face prevenţie şi, împreună cu Poliţia Comunitară, cu Poliţia Locală, urmăreşte câinii prin parcuri, ca aceştia să nu fie agresivi.
„Primăria Municipiului Bucureşti are o activitate permanentă, nu luăm acum măsuri că este un caz nefericit. Chiar este un caz nefericit şi regretăm cu toţii acest lucru. Pentru noi, v-am spus, este o activitate permanentă şi primarul general are în vedere ca să rupă odată această problemă şi să o rezolve cu adevărat”, a adăugat Nicolaescu.
Viceprimarul a asigurat că până la sfârşitul anului nu vor mai fi aşa mulţi câini pe străzi, se va vedea „o îmbunătăţire a acestei probleme”.
„Vom achiziţiona foarte multe maşini, cel puţin zece, vom lua hingheri şi îi vom ridica pe câinii foarte agresivi, pe ceilalţi îi sterilizăm, iar majoritatea îi ducem în adăposturi”, a mai spus Nicolaescu.
El a precizat că tot timpul atunci când au fost sesizate cazuri de câini agresivi, aceştia au fost ridicaţi şi duşi în adăposturi.
„Dar sunt foarte mulţi şi, prin sterilizare, nu se mai înmulţesc. Vom găsi soluţii optime ca să nu se mai înmulţească”, a mai spus Nicolaescu.
Copilul în vârstă de patru ani a murit luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.