„Decizia ANI este corectă, aşa s-a întâmplat, dintr-o neatenţie, dintr-o greşeală, dintr-o eroare, într-adevăr firma soţiei mele a făcut un contract de zece pâini pe zi cu o grădiniţă, contravaloarea contractului a fost de 1.200 de lei. Decizia mai suportă discuţii, mai aduc şi eu documente, mai vedem ce se întâmplă şi obligatoriu o să ajung la contencios în termen de 15 zile cât prevede legea. Variante legale o să găsesc. Nu s-a înscris nicio firmă, nu s-a prezentat nimeni la cele două licitaţii, am făcut la ofertă, am ales oferta cea mai mică”, a menţionat Iuliu Călina, potrivit Agerpres.
ANI a constatat incompatibilitatea în funcţie a viceprimarului oraşului Târgu Cărbuneşti, Iuliu Călina.
„În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către Iuliu Călina, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Târgu Cărbuneşti (2008-2012), judeţul Gorj, Primăria Oraşului Târgu Cărbuneşti a încheiat cu SC Măceşu SRL (societate în cadrul căreia soţia sa deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator) un contract de furnizare produse, încălcând, astfel, dispoziţiile (…) legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, se arată în comunicatul ANI.
Pe data de 28 iunie 2008 a fost validat mandatul lui Iuliu Călina de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, iar pe data de 23 decembrie 2010 a fost ales în funcţia de viceprimar al Oraşului Târgu Cărbuneşti pentru mandatul 2008-2012. Pe 27 iunie 2012, Călina a fost reales în funcţia de viceprimar al Oraşului Târgu Cărbuneşti pentru mandatul 2012-2016.
„Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerinţele Legii nr. 176/2010, referitoare la înştiinţarea persoanelor evaluate, Iuliu Călina fiind informat, la datele de 11 septembrie 2012 (…) şi 31 ianuarie 2013, (…) despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, precizează ANI.
La data de 14 februarie, Iuliu Călina a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.