„Nu contează atăt de mult numărul de paturi, cât personalul care are grijă de aceşti pacienţi. Avem în prezent 150 de pacienţi internaţi şi pentru noi, este foarte important, criteriile de internare”, a spus pentru sursa citată, Victor Cauni, directorul medical al Spitalului Colentina.
„Noi raportăm în fiecare zi la CNCCI, Comandamentul Central, numărul de paturi libere pe diverse specialităţi. Telefoanele care vin spre spitalul Colentina, prin centrala telefonică, care funcţionează 24 de ore din 24 şi se pot accesa medicii de gardă pe fiecare specialitate”, a adăugat acesta.
Cauni a descris şi un incident petrecut vineri, când au ajuns la spital, concomitent, mai mulţi pacienţi care aveau nevoie de internare la ATI.
„Vineri am avut un mic incident. Am admis 6 salvări în acelaşi timp venite pentru alte secţii şi de fapt toate aveau nevoie de ATI” a mai spus Victor Cauni.
„Indiferent de numărul de locuri, dacă pacientul vine cu o patologie mult agravată tot de ATI, în final, are nevoie”, a mai precizat Victor Cauni.
„Medici specialişti avem dar nu suficienţi. Mai avem nevoie de circa 6 medici specialişti pentru că avem un spital pavilionar. Iar o secţie ATI, am reuşit cu ajutorul ASSMB-ului să mutăm o nouă linie de gardă, dar fiind spital pavilionar, vă daţi seama că nu se pot plimba medicii noaptea, să fie permanent în pavilioane, trebuie să avem o gardă pe ATI în fiecare din cele 3 secţii”, a mai spus Victor Cauni.
Întrebat de reporter câţi medici infecţionişti are Spitalul Colentina, Victor Cauni a răspuns: „Medici infecţionişti avem unul singur. Pneumolog avem 4 medici şi avem 3 medici într-o specialitate unică la noi, boli infecto-parazitare. Am reuşit să cuplăm toate aceste trei specialităţi şi să asigurăm astfel supervizarea tratamentului, în ceea ce implică infecţia virală, pentru a asigura calitate în actul medical al pacientului”.