Victor Ciutacu a sesizat CNCD după un derapaj al unui important membri CNA: „Domnul Mircea Toma a comis o gravă discriminare a unei minorități” VIDEO

Victor Ciutacu l-a prins cu discriminarea-n gură chiar pe unul dintre membri de vază ai CNA, Mircea Toma. Acesta a declarat că "transgenderismul e o boală".
Filip Stan
07 dec. 2023, 17:59
Victor Ciutacu a sesizat CNCD după un derapaj al unui important membri CNA:

Victor Ciutacu, pus la zid de CNA în cazul „Iulia Marin” l-a prins pe Mircea Toma cu un posibl caz de discriminare.  „Autointitulat promotor al toleranței și al incluziunii, reprezentantul #rezist în CNA consideră că transgenderismul e o boală. Să sesizez CNCD pentru grava discriminare a unei minorități sexuale?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook, iar răspunsul la întrebare este în rândurile de mai jos.

Cine este Mircea Toma:

Informații grave despre Mircea Toma, membru CNA montat de USR. Discursuri extremiste și legături cu George Soros
VIDEO cu momentul:

Victor Ciutacu a sesizat CNCD:

„Stimate Doamne, Stimați Domni,

Doresc să vă sesizez pe această cale atitudinea vădit discriminatoare a unui demnitar al statului român, membru în Consiliul Național al Audiovizualului. Într-o ședință publică a forului al cărui membru este, domnul Toma a comis o gravă discriminare a unei minorități sexuale, echivalând transgenderismul cu o boală. Situația consider că este cu atât mai gravă, cu cât, pe de o parte, domnul Toma s-a legitimat în spațiul public drept militant pentru drepturile minorităților sexuale, respectiv, pe de altă parte, CNA sanționează des și ferm derapajele din audiovizual pe această temă. Atașez în format și discursul domnului Toma.

Vă solicit, pe această cale, analizarea în regim de urgență a sesizării mele și comunicarea eventuaelor măsuri legale dispuse, mai ales în contextul în care România face obiectul unor procese la CEDO pe motiv de nerespectare a drepturilor și libertăților minorităților sexuale.

În așteptarea răspunsului, vă asigur de întreaga mea considerație.

Victor Ciutacu

Citeşte şi:

Victor Ciutacu, reacție la plecarea lui Cătălin Tolontan de la Libertatea: „Nu poți să le spui că Moș Crăciun le-a adus libertate editorială. E nevoie să bage cineva cărbuni pe foc. Nici revoluțiile nu se mai fac pe frig; pe foame nici atât”

Ce înseamnă transgender? Diferența dintre transgender și transsexual. Persoanele transgen se tem de discriminare

Persoanele transgenau o identitate de gen sau expresie a genului care diferă de cea a sexului atribuit la naștere. În termeni medicali, o persoană transgen este o persoană care suferă de incongruență de gen.

Disforia de gen este suferința pe care o simte o persoană din cauza unei nepotriviri între identitatea de gen și sexul atribuit la naștere.Disforia de gen este diagnosticul dat de obicei unei persoane al cărei gen atribuit la naștere nu este același cu cel cu care persoana respectivă se identifică.

Aceștia sunt transgenderii: persoane care simt că au alt sex decât cel cu care s-au născut.

Întreg procesul de conștientizare, acceptare și asumare este unul sensibil, complex, dificil, atât pentru persoana în cauză, cât și pentru familie, mai ales în cazul unui adolescent.

Un copil transgender este un copil cu două mâini, două picioare, un copil normal, dar e un om care la un moment dat, a realizat că felul în care arată nu corespunde cu felul în care se simte.”, a povestit Mirela Secan, mama unui copil transgender, într-un videoclip postat pe YouTube.

Din nefericire, mare parte dintre persoanele care se confruntă cu aceste probleme trăiesc adevărate drame. De cele mai multe ori, ele își ascund identitatea de teamă că vor fi discriminate de cei din jurul lor.

Eu, la 14 ani, nu știam ce se întâmplă cu corpul meu și uneori aveam episoade când mă gândeam la suicid. Eu mă pun în locul acestor adolescenți care nu știu ce se întâmplă cu corpul lor și văd că societatea te obligă să fii ce ai între picioare. Ei nu se conformează și ajung la gesturi extreme”, mărturisește Antonella Lerca-Duda.

Chiar și părinții copiilor transgen au declarat că societatea din țara noastră nu este pregătită să accepte astfel de persoane.

Elon Page a anunțat că e transgender
De curând, Ellen Page, actrița cunoscută mai ales din filmul ”Juno” aanunțat că e transgender.

„Bună, prieteni! Voiam să vă spun că sunt trans, sunt un ”el”, iar numele meu este Elliot!”, le-a transmis el fanilor, pe Instagram.

Starul canadian a povestit despre eliberarea pe care a simțit-o în momentul în care şi-a deschis sufletul și le-a spus apropiaților ei că s-a născut bărbat.

„Mă simt foarte norocos să pot scrie asta. Să fiu aici. Că am ajuns în acest punct al vieții mele. Simt o recunoștință copleșitoare față de oamenii incredibili care m-au susținut de-a lungul acestui drum. Nici nu pot spune în cuvinte cât de remarcabil e să iubesc în sfârșit ceea ce reprezint, suficient de mult încât să urmez eu-l meu adevărat. Am fost inspirată dincolo de limite de atât de mulți oameni din comunitatea trans. Vă mulțumesc pentru curajul vostru, pentru generozitatea voastră și pentru că ați muncit fără încetare să aduceți ceva mai multă incluziune și compasiune în această lume! Voi oferi orice sprijin pot și mă voi strădui să contribui și eu la clădirea unei societăți mai iubitoare și mai egale”, a mai spus Elliot Page.

Ulterior, actorula ținut să le transmită un mesaj celor care sunt discriminați. „Pentru toți oamenii trans care sunt hărțuiți, care se detestă, care sunt abuzați și care se confruntă zilnic cu amenințarea violenței: vă văd, vă iubesc și voi face tot ce pot pentru a schimba lumea asta în bine!”, a adăugat el.

De-a lungul timpului, mai multe persoane publice au dezvăluit faptul că sunt transgender. Printre acestea se numără atât fotbalista canadiană Rebeca Quinn, cât și interpretul Oskar din Republica Moldova.

Mircea Toma este „formator antidiscriminare”

Cazul este cu atât mai grav cu cât Mircea Toma este președintele ActiveWatch, deține un doctorat în psihologie și a activat, de-a lungul carierei sale profesionale, în următoarele arii: monitorizare și analiză mass media; advocacy pentru drepturile omului; formator antidiscriminare și interculturalism; jurnalism; coordonare și formare competențe comunicare publică; asistență psihologică, educație media.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care vor avea succes pe toate planurile până pe 25 iulie. Opulență, bucurie și șansă în viețile lor
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
O bombă cu ceas ticăie la PSD și PNL. Greșeala care poate detona alegerile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei care stau LA BLOC. Schimbarea pe care românii o cer de ani de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Casa Albă, îngrijorată de vizita premierului ungar Viktor Orban la Moscova
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!