Victor Ciutacu: „Dacă-l trece pe Arafat ideea să ținem sub observație focul mocnit din adâncurile Groenlandei?”

România face daruri grecilor şi atunci când nu este nevoie. Victor Ciutacu remarcă o nouă situaţie bizară, pe banii noştri, la instituţia condusă de Raed Arafat.
Filip Stan
29 iun. 2023, 12:05
Victor Ciutacu:

Deşi situaţia este mai gravă în ţara noastră decât în Grecia, după cum remarcă Victor Ciutacu, pompierii români păstreaza tradiţia şi pleacă si anul acesta spre Atena, în sprijinul salvatorilor eleni pentru a-i ajuta la potenţile incendii de vegetaţie. Joi, primii 40 de pompieri, specializati în stingerea incendiilor de pădure, se îmbarcă în autospecialele de stingere la baza militara din Ciolpani.

„Grecii n-au (încă) incendii anul ăsta, dar noi le trimitem preventiv 40 de pompieri. Să fie acolo, poate au oamenii treburi prin gospodărie. Pe bune, nu mai avem măcar unul zdravăn la cap în vârful ierarhiei administrative de stat? S-a gândit cineva că poate o fi nevoie de oamenii ăia în România, țară care acum câteva zile era sub ape și are deficit major prin toate ISU? Dar dacă-l trece pe Arafat ideea să ținem sub observație focul mocnit din adâncurile Groenlandei?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Victor Ciutacu, despre „tefeliştii” pensionari: „Ori sunt osteniți și stau acasă pe bani mulți, ori sunt odihniți și nu ies la pensie”
Ce spune IGSU despre situaţia dramatuică din România doar în ultimele 24 de ore: incendii, inundaţii şi urşi

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Mureș, Dâmbovița, Arad, Brașov, Galați și Vâlcea. Echipajele de intervenție din întreaga țară au acționat, în cursul zilei de ieri, la 1.656 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții. Astfel, echipajele SMURD au gestionat 1.367 de solicitări, iar 1.417 persoane au fost asistate medical. De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 6 persoane aflate în dificultate.

Tot în cursul zilei de ieri, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 76 de incendii înregistrate. Din totalul acestora, 36 au fost intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 58 ha de teren.

Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pompierii au gestionat cu promptitudine 205 misiuni destinate protecției comunităților. Dintre acestea, 40 de misiuni au fost pentru gestionarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice. Astfel, pompierii au acționat în 4 localități din 2 județe (Hunedoara și Mureș) unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 9 beciuri și 25 de curți, precum și pentru degajarea unui copac de pe carosabil.

❗O misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor, a avut loc în această noapte, în localitatea Șcheia din județul Suceava. Echipajele de stingere au fost solicitate să acționeze pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o hală. În momentul sosirii la locul intervenției, pompierii militari au constatat că arderea se manifesta la acoperișul halei, pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp. După o luptă de aproximativ 5 ore cu flăcările, salvatorii au lichidat incendiul, fără a fi înregistrate victime.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 19 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 18 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș (1), Bacău (2), Brașov (5), Covasna (2), Harghita (2), Hunedoara (1), Mureș (2), Prahova (2) și Vrancea (1), și 1 mesaj privind manifestarea fenomenele hidrometeorologice periculoase, în județul Mureș.

EXCLUSIV Victor Ciutacu, despre moguli, alegeri în politică şi în viaţă: „Da, am avut oferte concrete şi tentante de la președinții ambelor partide care alcătuiesc acum coaliția de guvernământ”

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 173 pompieri și 96 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României. Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Câți bani câștigi, de fapt, dacă pui 1000 de lei într-un depozit bancar pentru 1 an de zile. Ofertele Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen pentru clienți și nu numai
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Viktor Orban Critică Mandatul Ursulei von der Leyen și Denunță Lideri UE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'