Victor Ciutacu a pus în balanţă cantitatea de ură care s-a direcţionat spre principalii actori politici vizaţi de scandalul câinilor fără stăpân din Bucureşti, iar conculzia este una interesantă. „Tragedia femeii pe care au mâncat-o câinii de vie produce, dincolo de oroare, un fenomen politic interesant. Nefiind disponibil nici măcar un singur pesedist care să fie scos vinovat de haitele de reziști, a rămas de ales sacrificatul între Nicușor Dan și Ciprian Ciucu. Așa că a fost nevoie de o alegere. Din motive care-mi scapă (sau nu, dar nu insist aici), conclavul decident pentru destinele sectei bizare a reziștilor a scos din căciulă numele primarului de la 6. Cu care mă judec încă de când candidă, pe care nu dau doi bani și depre care nici nu intenționez să-mi schimb vreodată părerea”, a scris Victor Ciutacu.
„Asta e explicația trezirii bruște a tuturor propagandiștilor haștagieni, din presă ori băgători de seamă și încasatori din rețelele social. Și a fluviului de flegme direcționate unilateral spre Ciucu. Unul dintre ei trebuie salvat. Ghinion pentru Ciucu…”, conchide Victor Ciutacu pe Facebook.
Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, îi critica, în urmă cu zece ani, după cazul copilului de cinci ani ucis de câini în sectorul 2, pe politicienii cărora „le este frică că dacă vor eutanasia câinii nu vor mai primi votul iresponsabililor” şi propunea „eradicarea tuturor câinilor fără stâpân din Bucureşti” el susţinând că acest lucru trebuie făcut „fără limbaj dublu, fără menanjamente, fără întârzieri. Ca metodă pentru atingerea acestui cop, actualul edil indica „presiunea”. ”Drumul Taberei este cartierul cu cel mai mare risc de atac canin. Vă spun sincer că îmi este frică pentru ai mei”, scria Ciucu, declarându-se dispus să pună la bătaie suma de 2000 de de lei cu care să înfiinţeze o organizaţie care îşi va asuma misunea de eradicare a câinilor fără stăpân, plus oferirea de asistenţă juridică gratuită victimelor.
În urmă cu un deceniu, actualul primar propunea public „demontarea cu cifre şi cu imagini” a „campaniei organizaţiilor neguvernamentale care militează iraţional pentru protecţia animalelor fără stâpân”; dar şi „demascarea grupurilor de interese nelegitime care au de câştigat din afacerile de pe urma câinilor fără stăpân”.
În septembrie 2013, la scurt timp după ce un copil de cinci ani a murit sfâşiat de câini într-un parc din Bucureşti, Ciprian Ciucu, pe atunci consilier general al Capitalei, se arăta oripilat de incident şi propunea măsuri, luate la toate nivelurile – de la cel al societăţii civile, până la cel al administraţiei locale şi de la nivel legislativ, în Parlament până la nivelul Curţii Constituţionale, căruia politicianul voia să-i „ceară socoteală”- pentru ca moartea „sinistră şi absurdă” a lui Ionuţ să schimbe situaţia în Capitală.
În articolul publicat online actualul primar de sector îi critica pe politicienii are evitau să ia măsuri radicale, precum eutanasierea animalelor, de teamă că vor plăti electoral pierzând la vot.
„Trebuie să facem ceva în privinţa asta! Ceva decisiv! Şi pentru asta avem nevoie să ne organizăm şi noi. Iubitorii iresponsabili de câini (eu sunt un iubitor responsabil de animale, inclusiv câini) sunt foarte bine organizaţi iar politicienilor le este frică că dacă vor eutanasia câinii nu vor mai primi votul iresponsabililor. Ei cred că noi, iubitorii responsabili de animale, suntem mai mulţi iar ceilalţi sunt doar mai bine organizaţi. Trebuie să le demonstrăm că şi noi, cei care am tăcut, deşi am fost afectaţi până acum, suntem mai mulţi şi că ne şi putem organiza. Sunt conştient de amploarea acţiunii pe care o propun şi ce presupune acesta şi nu-mi face nicio plăcere. Iar iubitorii iraţionali de animale trebuie să înţeleagă (şi noi toţi împreună cu ei) că şi câinii sunt victime ale existenţei mizere de pe străzi, loviţi de maşini şi decimaţi de boli şi paraziţi, fără a fi în grija nimănui”, scria Ciprian Ciucu.