„Cam 2,3 milioane de oameni l-au urmărit (YouTube plus tv) pe Călin Georgescu la Marius Tucă. Bizar, tiktoker, controversat, bigot, cel puțin discutabil în tot ceea ce propăvăduiește cu aură de pastor, omul stârnește un interes gigantic. Iar toate eforturile isterice de a-l izola, inclusiv fuga penibilă a Elenei Lasconi de el, îl umflă, nu-i dăunează.
Una peste alta, amândoi aleg calculat numai teritoriile sigure, mediile controlate. Nici unul n-are zvâc și sânge să calce pe pământ străin, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.
Expertul în probleme de apărrare Hari Bucur Marcu le dă celor care îl vor vota duminică pe Călin Georgescu un mesaj extrem de dur, menţionând că dacă în primul tur aceştia „aveau argumentul că nu ştiau cine este, „acum ştiu, iar cine îl votează nu mai are altă scuză decât ura faţă de patrie, dispreţul faţă de naţie şi dorinţa de a face rău poporului român”. Cunoscutul expert în securitate naţională demontează punct cu punct argumentele „măiestrit circulate zilele astea printre alegători” despre Elena Lasconi. Bucur-Marcu spune, printre altele, că, deşi Elena Lasconi nu stăpâneşte noţiunile, conceptele şi termenii specifici domeniilor de securitate naţională şi nici nu are diplomaţia unei persoane trecute prin funcţii înalte şi cu relaţii la vârf, cu omologi străini, cunoştinţele şi vocabularul acesteia „surclasează de o sută de ori imbecilităţile, prostiile şi penibilităţile pe care face dovada că le posedă Georgescu”
Cristian Pîrvulescu consideră că rezultatele „provizorii şi aproximative” ale exit-poll-urilor de duminică seară indică o „victorie categorică a extremei drepte, o victorie a Tik-Tok-ului”. Potrivit analistului politic, nu este o poveste despre identitate naţională, ci despre conspiraţionism şi reţele sociale şi despre „războiul hibrid pierdut în mod clar de România”. Pîrvulescu mai spune că la turul al doilea al prezidenţialelor totul depinde de indicaţia de vot a PSD, dar şi de poziţia Elenei Lasconi în raport cu PSD.
„În primul rând, trebuie să ţinem cont că exit-poll-urile prezentate de televiziuni în privinţa rezultatelor pentru alegerile parlamentare sunt „provizorii şi probabil aproximative”. Sub această rezervă, este o victorie categorică a extremei drepte, care ajunge să aibă între 30% şi 40% din mandate şi să devină o forţă politică importantă. Este o victorie a TikTok-ului, pentru că un partid despre care nimeni nu ştia nimic. POT (n. red. Partidul Oamenilor Tineri) pare să fi intrat în Parlament. De asemenea, este o rezistenţă relativă a partidelor-sistem care au reuşit să-şi mobilizeze organizaţia şi s-a văzut foarte clar că USR a devenit un partid-sistem şi absenţa organizaţiei nu l-a favorizat foarte mult”, a declarat pentru News.ro Cristian Pîrvulescu.
Candidatul independent la Preşedinţie Călin Georgescu, clasat pe primul loc în urma turuluii l al alegerilor prezidenţiale, declară că va desemna un prim-ministru care se prezintă cu o majoritate, dar un prim-ministru care în primul rând este pregătit moral, profesional. ”Şi, evident, putem negocia programul de ţară pe care sau prin care eu am fost ales”, a adăugat Geogesc, sublniiind că va aduce un guvern stabil.