Victor Ciutacu despre struţo-cămila Coaliţiei şi lansarea lui Marcel Ciolacu spre Cotroceni: „Joacă pentru prima oară la totul sau nimic”

Lansarea la prezidențiale a premierului Marcel Ciolacu, un real spectacol cu mai multe acte! Victor Ciutacu face o analiză la sânge a subiectului care a atras toată atenția!
Filip Stan
27 aug. 2024, 12:28
Victor Ciutacu despre struţo-cămila Coaliţiei şi lansarea lui Marcel Ciolacu spre Cotroceni:

Victor Ciutacu a urmărit congresul PSD şi a comentat la rece situaţia tot mai tensionată de pe scena politică. Lansarea lui MARCEL CIOLACU în cursa pentru Cotroceni, dincolo de firescul ei festivism și de efuziunile de lingușeală interesată ale subordonaților săi, a încins atmosfera de pe scena politică. Pentru că, în buna tradiție românească, liderul PSD s-a apucat să insinueze, iar ceilalți vorbitori să amplifice în tușe groase, tot ce nu s-a putut spune liber până acum despre partenerii de coaliție de la PNL. Care și ăia s-au apucat să răspundă inflamați. Și unii, și alții s-au trezit vorbind în gura mare că nu se mai poate cu ăilalți. De parcă ar avea alternativă, acum și după alegeri, să se apuce să demoleze căruța. Coaliția asta politică penibilă, poreclită a stabilității, pare condamnată, mai ales de contextul internațional, să meargă înainte pentru suficient de multă vreme de acum înainte. Și noi să trăim guvernați de struțo-cămilă asta ridicolă”, a declarat Victor Ciutacu la România TV.

„Una peste alta, vulpoi bătrân, MARCEL CIOLACU a avut grijă să-și securizeze conducerea. A scăpat de niște frâne umane care l-au încurcat mult de când a preluat partidul, a promovat ostentativ și programatic o nouă generație de politruci și încearcă să și-i țină cât de cât aproape și și cât se poate de neostili pe alunecoșii și dornicii de mărire Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Oameni de la care, dacă Doamne ferește pentru el pierde prezidențialele, i se va trage și sfârșitul politic. Urmăresc de prea mult timp politica și, în mod special, PSD ca să am măcar o certitudine. Indiferent câte schimbări ai face în interiorul partidului, eșecul te curăță rapid. Și o face fix prin uneltele pe care le-ai folosit și tu în drumul tău spre mărire.

Lingăii care azi susură mieroșenii grețoase îți vor cere imediat capul, nebăgații în seamă și ostracizații vor scoate însetați de răzbunare hangerele de la cingătoare, iar cei pe care-i crezi tu apropiați te vor executa nemilos. Valul înnoirii se va da cu noua putere, că doar n-a intrat la ciolan pentru principii, presa care te-a ținut în palme va șterge cu tine pe jos, iar cea care ți-a fost ostilă va fi extrem de fericită să arate că a avut dreptate. Așa că MARCEL CIOLACU, om politic precaut, care nu s-a remarcat vreodată prin asumarea de riscuri majore sau prin mutări spectaculoase, ci și-a construit cariera gospodărește, joacă pentru prima oară la totul sau nimic… „, a declarat Victor Ciutacu în direct la România TV.

Citeşte şi

Se rupe coaliţia? Un deputat liberal cere ieşirea de la guvernare a PNL: „Propun convocarea la prima oră a BN şi analizarea urgentă a retragerii miniştrilor din guvernul Ciolacu”

SONDAJ SOCIOPOL Marcel Ciolacu şi George Simion, în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Cum arată intenţiile de vot ale românilor cu trei luni înainte de scrutinul pentru alegerea preşedintelui

Potrivit aceluiaşi SONDAJ, pe locul 3 în intenţia de vot se află Mircea Geoană, cu 15%. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, ar fi votat doar de 13% dintre români, urmat la mică distanţă de Elena Lasconi – 12%.

Sub 10% dintre români i-ar vota pe Diana Şoşoacă – 8% şi pe independentul Cristina Diaconescu – 7%.

La trei luni înainte de turul 1 al alegerilor prezidenţiale, avem o competitie foarte strânsă, în care este o diferenţă destul de mică între principalii candidaţi, 6 puncte procentuale între Ciolacu şi Simion, şi între ceilalţi, chiar şi mai mică diferenţa.

Asta arată că avem de-a face cu o structură foarte diversă de vot politic în România, cu foarte mulţi poli ideologici, care sunt într-o competiţie puternică. 

Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, lucrurile încep încet-încet să se cristalizeze. Votanţii PSD îl preferă într-o din ce în ce mai mare măsură pe Marcel Ciolacu. Sondajul a fost realizat înainte de anunţarea candidaturii lui Marcel Ciolacu, în consecinţă estimăm că, în săptămânile următoare, la următoarele măsurări, ponderea lui Ciolacu va fi în creştere.

Avem pe locul 2 pe George Simion, care îşi consolidează şi el poziţia cu un procecnt de aproape 20% si creşte probabilitatea ca acesta să fie contracandidatul lui Marcel Ciolacu în turul 2.

Un candidat care până acum stătea slab, Nicolae Ciucă, stătea la un moment dat chiar sub 10%, acum se apropie de un nivel mai plauzibil de vot pentru votanţii PNL, de 15%. A depăşit-o pe Elena Lasconi, se apropie de Mircea Geoană. Încă nu este suficient de apropae de George Simion, dar este o revenire,.

Lasconi este într-o uşoară scădere, Geoană într-o tendinţă relativ constantă, Şosoaca din ce in ce mai bine definită erodarea ei – sub 10% si o surpriză interesantă – Cristian Diaconescu, independent, care este pentru a doua oară în sondajele Sociopol cu 7%”, a explicat Mirel Palada, directorul institutului de sondare a opiniei publice Sociopol, la România TV.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 august pe un eşantion de 1003 persoane, prin metoda interviurilor telefonice. Marja de eroare este +/-3,2%.

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Descoperire uimitoare în București. Locul neașteptat unde a fost găsit un sicriu misterios. “E decorat cu îngerași metalici pe colțuri”
Capital.ro
Vladimir Putin ar putea fi otrăvit. Cine e gata să-l trădeze pe liderul de la Kremlin
Playtech.ro
Imagini INCENDIARE din dormitor la Insula Iubirii. Nu s-au mai putut abține, și-au dat frâu liber sentimentelor
DailyBusiness
N-ai luat BAC-ul? Poți avea un salariu BABAN. Sunt disponibile peste 10 mii de locuri de muncă
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Alertă pentru părinți! Jucăriile „inteligente”, pericol pentru copii
Ego.ro
SECRET: Ce să pui în zacuscă pentru un gust unic
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Un fenomen rar poate fi observat în acest loc! Lava vulcanului are culoarea albastră
Capital.ro
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au tras preșul de sub picioare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Armata rusă cucerește localitatea Orlivka din estul Ucrainei
MediaFlux
REVOLTA PENSIONARILOR!. Recalcularea pensiilor, un fiasco
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...