„Are românul un talent de a-și confecționa eroi de moare lumea. Cum scoate unul o mărgică pe gustul poporului, cum intră pe lista de propuneri în vederea înălțării în gradul de erou. Ultima în ordine cronologică e avocata care dă și (o parte din) numele casei de avocatură care a reprezentat România în procesul Roșia Montană. La pachet cu colegele ei, nu de una singură. Tot soiul de exaltați o văd deja viitorul președinte al republicii. Cu toată aprecierea pentru rezultatul spectaculos din instanță, doamnele și-au făcut meseria. Pentru care au fost plătite. Și, cel mai probabil, vor mai fi. De statul român, adică de noi toți. Sunt niște profesioniste care și-au făcut treaba. Eroismul e olecuță mai complicat…”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.
Victor Ciutacu, după ce Cătălin Drulă i-a făcut plângere lui Marcel Ciolacu la autorităţile canadiene acuzându-l că ar fi manipulat piaţa de capital: „Indirect, Drulă este acţionar la Gabriel Resources”
Cazul nu s-a terminat în instanţe
Avocata Crenguţa Leaua, care a condus echipa de avocaţi români care a reprezentat statul român în procesul intentat de Gabriel Resources la Tribunalul Arbitral cu privire la exploatarea auriferă de la Roşia Montană, afirmă că din punct de vedere legal reclamantul poate ataca decizia, iar judecarea acţiunii în anulare poate dura doi ani. „Un risc trebuie acceptat, din punct de vedere legal, în absolut orice situaţie în care mai există aceste căi de atac. (…) Trebuie să avem această luciditate în a analiza situaţia şi a vedea că sunt nişte paşi următori care trebuie trataţi cu multă responsabilitate şi atenţie”, a declarat Crenguţa Leaua.
Victor Ciutacu, despre coşamarurile cu Ciolacu, Tudose şi Drulă
„Încerc să fac un exercițiu de imaginație. De vineri seara mă bântuie imaginea lui Ciolacu pe postul lupului de la Wall Street. Înconjurat de monitoare cu cifrele săltând ciudat de zglobiu pe monitoare, cu posturile de știri în cascadă pe micile ecrane, cu mânecile suflecate, transpirat de emoție. Și cu Neacșu lângă el vorbind în cască la telefon, pe taxă inversă, cu Canada, să-l taie pe Drulă cu șeptarul. Pe fundal, Tudose agitat, blestemând progresismului și încercând să-și amintească pinul de la cardul care-l încurcă. Să bage și el o mână pe roșu, că Năsui merge sigur pe negru la tura asta. Departe de țară, prefăcându-se că meditează adânc, Cioloș veghează atent spirala cu mâna fermă deasupra butonului send to recycle bin”, a mai scris Victor Ciutacu într-o altă postare.
Victor Ciutacu, despre scandalul Roşia Montană: „Apărăm gândacul croitor, liliecii, ursul brun, broscuțele verzi și bursucul veninos dând cu PET-ul în asfalt”
Preţul titlurilor companiei româneşti de brokeraj şi asset management BRK Financial Group, listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care a dezvăluit pieţei că deţine acţiuni şi drepturi de subscriere la Gabriel Resources chiar înainte de pronunţarea deciziei din dosarul arbitral internaţional Roşia Montană, declanşând astfel o frenezie la cumpărare ce a urcat cotaţia BRK cu 14,66% la finalul săptămânii trecute, când aşteptările stimulate de autorităţi erau ca statul român să fie obligat la despăgubiri de miliarde de dolari, s-a prăbuşit în deschiderea sesiunii de tranzacţionare de astăzi de la BVB, după anunţul victoriei de etapă a României în arbitraj, de natură să scadă valoarea deţinerii BRK la acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat, relatează Profit.ro.
Acţiunile BRK Financial Group s-au depreciat cu 14,75% în deschidere, la 0,13 lei/titlu. Ulterior, scăderea s-a redus la 13,44%, iar apoi la 12,13%. UPDATE La 11:42, deprecierea era de 13,77%, la 0,1315 lei/acţiune. La 13.35, cotaţia era în scădere cu 14,10%.
Vineri, acţiunile companiei crescuseră cu nu mai puţin de 14,66%, la 0,1525 lei/titlu, în urma a 400 de tranzacţii, în valoare totală de peste 1,1 milioane lei, ce duseseră capitalizarea BRK Financial Group la peste 51 milioane lei, transmite Profit.ro.
BRK divulgase în ziua respectivă, în jurul orei 15, că deţine peste 1,2 milioane de acţiuni Gabriel Resources, plus alte peste 2 milioane de drepturi de subscriere. Anunţul a fost făcut cu câteva ore înainte de decizia arbitrală Roşia Montană, la acel moment aşteptarea publicului, alimentată de declaraţii oficiale ale guvernanţilor, fiind că ţării îi va fi impusă plata unor despăgubiri masive, de miliarde de dolari.