Victor Ciutacu, despre tentaţia unei cariere politice: „Mă ştie lumea ca pe-un cal breaz. Mă pupă babele-n piață”

Într-o postare pe Facebook, realizatorul România TV face o analiză a plusurilor şi minusurilor unui salt de cealaltă parte a baricadei şi ajunge şi la o concluzie.
Filip Stan
15 oct. 2024, 20:19
Victor Ciutacu, despre tentaţia unei cariere politice:

Victor Ciutacu este confundat şi în propria emisiune de la România TV, Punctul Culminant, cu Marcel Ciolacu, liderul PSD care este favorit în cursa pentru Preşedinţia României, astfel că, măcar după modelul Negoiţă de la Sectorul 3, avea o şansă în plus să facă o carieră politică.

Într-o postare pe Facebook, realizatorul România TV face o analiză a plusurilor şi minusurilor şi ajunge şi la o concluzie. Mă uitam azi, în treacăt, pe niște liste de candidați. Și, dintr-o dată, am realizat ce tâmpit sunt. Puteam, dacă ziceam un simplu DA, să fiu la sfârșitul celui de-al treilea mandat de parlamentar. Și să mă pregătesc pentru cel de-al patrulea. Dat fiind că aș fi fost ales pe vechi, înainte de modificarea legii pensiilor speciale, mi se cumulau după 65 de ani, dacă-i apuc. Cu un pic de voință și mai multă gură mare, păcăleam lejer și un mandat-două la Bruxelles/Strasbourg. Mai împușcam și de-acolo un mare frăncuț. Credite ieftine, casă pentru copil în lumea bună, stres minim, beneficii maxime”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Victor Ciutacu, la podcastul România TV, despre o eventuală carieră politică: „M-am gândit de 2-3 ori, dar de furat nu știu să fur, și nici nu am de gând să mă apuc că mi-e că mă arestează ăștia până mă învăț”

 

„Mi-ar fi plăcut? Cu siguranță, nu. Aș fi făcut față? Ba bine că nu. Aș fi rezistat fără să (mai) fiu vedetă? Cred că da. Mi-ar fi lipsit meseria pe care zic eu că știu să mi-o fac bine? Absolut! Probabil aici e de găsit răspunsul la întrebarea „Ce-ar fi fost dacă…?”
Am îmbătrânit. Încep să-mi moară, unul câte unul, foștii colegi și prietenii. În ultimii ani, am ajuns în cimitire mai des decât acasă la părinții mei. Nu mai am nervi să mă cert și să mă îmbăiez superior într-o mare de mediocritate. Oriunde mă duc, dau de mine-n geamul televizorului de-am ajuns să nu mă mai suport. Mă știe lumea ca pe-un cal breaz. Mă pupă babele-n piață. Mă mai și înjură câte unul. Fac poze ca maimuța de pe plajă. Devin subiect și dacă nu fac nimic.
Pentru ce?, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Victor Ciutacu, la podcastul România TV, despre o eventuală carieră politică: „M-am gândit de 2-3 ori, dar de furat nu știu să fur, și nici nu am de gând să mă apuc că mi-e că mă arestează ăștia până mă învăț”

„Vai de capul meu, eu v-aș mai lipsi ca premier sau președinte, în rest le-ați avut pe toate. De gândit, m-am gândit de vreo două – trei ori. Da, am fost consilier de ministru, de doi miniștri, dar n-am fost pe linie politică în niciuna dintre cele două legături, ba dimpotrivă. Cât eram la Ministerul Privatizării, eram singurul din conducerea, hai să spunem mai mult sau mai puțin restrânsă a prăvăliei în care nu eram membru de partid. Și nici în vremea PSD-ului, a lui Năstase, când lua tot, pe oricine și orice. Deci nu, am avut, recunosc, niște discuții, întotdeauna venite din partea cealaltă, niciodată nu m-am cerut. Pentru că nu mă văd capabil să mă văd condus de unul mai prost decât mine, iar politica nu e o structură democratică, democratic e procesul electoral.

O prăvălie numită partid politic nu este o structură democratică, este o structură de tip militar, doar că sunt ei îmbrăcați ei în civil. În esență, șeful decide și tu execuți, nu mă văd capabil de chestia asta. Tocmai de asta nu am luat niciodată foarte în serios. Da, am avut propuneri concrete, am avut de la cele mai mari două partide din România propuneri de a intra în structurile lor, cu poziții oferite, de la parlamentar până la… Eu nu vorbesc decât de lucrurile concrete care s-au petrecut și pe care le-au spus alții înainte mea, pentru că nu-mi place să vorbesc. Din moment ce am vorbit cu un om și a rămas numai între noi doi, chit că l-am refuzat, oferta, mă rog, din punctul meu de vedere, nu există pentru public. Pot să-ți spun de oameni care au confirmat. Spre exemplu, Crin Antonescu m-a sunat când era faimosul USL care a câștigat toate județele acestei țări, la momentul ăla de inflexiune în lupta anti-băsistă, când s-a făcut faimosul USL și au câștigat toate alegerile”, spune Victor Ciutacu la podcastul România TV, moderat de Ionuţ Grigore.

Pentru că a rămas jurnalist, Victor Ciutacu remarcă, într-o altă postare cum pierde PSD din conflictul legat de planşeul de la Piaţa Unirii: „Spun public, de vreo doua saptamani, ca Marcel Ciolacu e “ajutat” din interiorul PSD si din proxima-i apropiere sa piarda dramatic prezidentialele. Batalia epica de la Piata Unirii e al doilea exemplu recent, dupa balciul ala jenant CCR-Sosoaca. Ori cineva vinde pe fata meciul, ori e un plan politic atat de iscusit incat pe mine ma depaseste”

EXCLUSIV Victor Ciutacu, despre moguli, alegeri în politică şi în viaţă: „Da, am avut oferte concrete şi tentante de la președinții ambelor partide care alcătuiesc acum coaliția de guvernământ”

DailyBusiness
Noi zile libere pentru români! Vești excelente pentru milioane de angajați
Spynews
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Bzi.ro
Iulia Vântur și Salman Khan, amenințați cu moartea! Prietenul cel mai bun al actorului a fost ucis!
Fanatik.ro
Municipiul din România care s-a umplut de urși. Se află într-unul dintre cel mai frumoase județe ale României și e bine ca turiștii să-l evite
Capital.ro
UE a impus restricții. Ursula a tăiat acest drept. România, obligată sa respecte legea
Playtech.ro
Lucian Mîndruță și-a ÎNȘELAT soția acum 15 ani. Abia acum a spus ADEVĂRUL
DailyBusiness
Alertă națională! A fost descoperită o substanță periculoasă găsită în parfumurile brandurilor de lux
Adevarul
„Până la 30 de ruși sunt uciși odată”. Putin se confruntă cu pierderi uriașe pe front, pentru că aruncă haotic în luptă soldați nepregătiți
wowbiz.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret! Primele declarații ale artistei
Spynews
Câte zile libere legale sunt în anul 2025. Când primesc concediu de la stat agajații români
Spynews
Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Ce gest uimitor a făcut prințesa
Evz.ro
Fostă vedetă PRO TV, condamnată. Cât va sta după gratii
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Un bărbat a fost zărit în sălbăticie, după trei ani de căutări. Tom a fugit de acasă alături de copiii săi, după o ceartă cu soția
Cancan.ro
David Popovici a renunțat la mașinile de la Ion Țiriac. Cum motivează gestul: „Nu pot să…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Putin porneşte Al Treilea Război Mondial. Germania: Un adevărat uragan de la est spre vest
StirileBZI
Aceste anvelope de iarnă cresc riscul de explozie! De ce nu este bine să le folosiți
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Dau să fac un pas, vine tipul spre mine..." Valentin, bărbatul atacat cu ciocanul în Chiajna, mărturii disperate de pe patul de spital
substantial.ro
România U21 se califică la Euro 2025 după victoria împotriva Elveției
MediaFlux
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Parfumuri de la branduri celebre, un pericol pentru sănătate. Au fost găsite substanțe interzise în compoziția mai multor produse