Victor Ciutacu spune că Valeriu Gheorghiţă a fost propus pentru funcţia de coordonator al campaniei de vaccinare de generalul Nicolae Ciucă.
„Militarul ala nu s-a remarcat cu ceva in mod special. Nu era vreo vedetă a spitalului Militar Central. Cat se pricepe la epidemiologie, habar nu am. L-a adus generalul Ciuca. Nu stiu din ce motive l-a placut şi l-a propus domnului Iohannis.
L-au adus şi contrapondere la Arafat. Toata lumea se aştepta ca şeful operatiunii sa fie si comandantul vaccinarii. Raed care le vrea pe toate. Probabil ca astia au vrut să-i taie din elan şi din nas lui Raed şi au găsit o contrapondere, unu tanar, frumusel, papuşel, altfel decat bau-bau de Raed şi care să-i ia jumate din influenţă”, a spus realizatorul Punctul Culminant la emisiunea TV Break de la România Tv.
Valeriu Gheorghiță are 38 de ani şi de trei ani este medic primar. Din 2012 lucrează în Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București.
Valeriu Gheorghiță este asistent univeristar de la începutul anului 2016, Departamentul 2, Disciplina Boli Infecțioase I, Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof Dr Matei Balș”, Facultatea de Medicină Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, potrivit CV-ului său.
După cum reiese din CV-ul medicului Gheorghiță, el are studii doctorale și postdoctorale la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila.
Coordonator de doctorat i-a fost profesorul Adrian Streniu Cercel.
În perioada 2007 – 2012, el a fost medic rezident la Institutul Matei Balș.
Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta doza de rapel și vaccinarea persoanelor vulnerabile – bolnavi cronici și persoane peste 65 de ani, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea, într-o conferință de presă.
Lipsa dozelor de vaccin amână vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale, incluse în etapa a II-a. Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a anunţat că România a promit până acum 784.349 doze de vaccin anti-COVID, dintre care 95.940 au ajuns în ţară marţi.
Valeriu Gheorghiţă a explicat că în prezent avem un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-COVID, după ce Pfizer BioNTech a scăzut producţia şi de accea s-a decis reprogramarea cu 10 zile a tuturor persoanelor din categoria personalului esențial pentru doza 1. Este vorba despre circa 35.300 de persoane care sunt reprogramate automat să fie imunizate începând cu data de 8 februarie. Persoanele reprogamate vor fi anunţate de modificare.
„Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane. Vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 8 februarie.
Practic persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu zece zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie în ordinea programării iniţiale. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate ceea ce înseamnă 176.861 de persoane. La acest deficit de doze noi avem calculat un procent de 10% doze suplimentare tocmai pentru a asigura acest procent de persoane care nu sunt programate şi fiind reprezentate de excepţii menţionate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.