Victor Ciutacu, după epilogul halucinant, cu arestări, de la Spitalul Pantelimon: „Mi-au zis că-s nebun și obsedat de subiect”

Trei persoane au fost reţinute în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Pantelimon. Doi medici sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare, iar o asistentă de mărturie mincinoasă. Victor Ciutacu pune concluziile.
Filip Stan
07 aug. 2024, 19:22
Victor Ciutacu, după epilogul halucinant, cu arestări, de la Spitalul Pantelimon:

„Când am început dezvăluirile despre ororile de la spitalul de stat Sfântul Pantelimon, o mulțime de oameni, inclusiv colegi de breaslă și invitați cvasipermanenți, mi-au zis că-s nebun și obsedat de subiect. Că nu-și pot închipui și nu pot accepta că niște doctori pot să fie atât de scelerați încât să omoare cu bună știință pacienți.
Astăzi, după luni de zile de dezvăluiri în serie, timp în care am fost acuzat și că fac parte dintr-un grup infracțional organizat, doi medici și o asistentă medicală de la ATI au fost reținuți. Pentru, între altele, omor cu premeditare. Abia după intervenția furioasă a premierului, care i-a pus cartoful fierbinte în brațe ministrului Rafila, acolo unde îi era și locul, managerul spitalului a anunțat că-și dă demisia – țineți-vă bine! – de onoare. Directorul medical încă refuză să o facă și e în funcție. Nici unul dintre ei nu dă, deocamdată, din păcate, cu subsemnatul.
Directoarea de îngrijiri medicale, care a denunțat crimele la parchet, a fost dată afară la propriu din spital și profesează ca asistentă medicală la un alt spital de urgență din București.
P.S. Jos pălăria în fața ziaristului adevărat care este Catalin Antohe. Fără el, povestea asta oribilă nu ar devenit publică niciodată, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Ciolacu, în scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon: „Să intre la puşcărie cei care fac aşa ceva”

Trei persoane au fost reţinute, miercuri, în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Pantelimon. Doi medici sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare, iar o asistentă de mărturie mincinoasă. Până acum, procurorii au date certe cu privire la decesul unui bărbat de 54 de ani, căruia medicii urmăriţi penal i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină.

”La data de 07.08.2024, procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatelor M.M.A. şi P.M., având calitatea de medici specialişti Anestezie şi Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Urgenţă «Sf. Pantelimon» Bucureşti”, anunţă, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti

Potrivit procurorilor, prima dintre inculpate este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat (cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei) şi omor calificat (cu premeditare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei şi de către o persoană care a săvârşit anterior o tentativă de omor), iar cea de-a doua este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei).

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cere demisia managerului de la Spitalul Sfântul Pantelimon

”Având ca scop provocarea decesului unor pacienţi care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menţinerea în viaţă, acestea au conceput şi pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanţă esenţială în terapie intensivă, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale), cu consecinţa scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator”, arată procurorii.

Aceştia relatează că, la data de 26.03.2024, ora 16:45, ”cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (pacient în vârstă de 54 de ani, în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 49/29 mm/Hg), inculpata M.M.A. a încercat să suprime viaţa pacientului prin reducerea bruscă a dozei de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 15ml/h, la valoarea de 1ml/h (valoare minimală care a fost menţinută o perioadă considerabilă de timp), însă decesul victimei nu s-a produs ca urmare a intervenţiei unei asistente medicale care a suplinit deficitul de noradrenalină prin perfuzie”.

”La data de 04.04.2024, ora 13:17, inculpatele M.M.A. şi P.M., profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (acelaşi pacient de 54 de ani, aflat în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 60/36 mm/Hg), acţionând cu intenţia de a suprima viaţa pacientului, i-au redus doza de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 20 ml/h, la valoarea de 1ml/h, fapt ce a condus, 58 de minute mai târziu, la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului declarat la ora 15:00”, arată procurorii.

Aceştia precizează de asemeena, că s-a dispus urmărirea penală a unei asistente. ”Tot la data de 07.08.2024, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecta C.M., asistentă în cadrul Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată. În sarcina acesteia s-a reţinut că în datele de 26.04.2024, 06.06.2024 şi 19.06.2024, fiind ascultată în calitate de martor cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor ce face obiectul prezentei cauze, a dat declaraţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştie cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei”, au mai transmis procurorii.

Cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. ”În cauză urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă a celor două inculpate pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri”, mai arată procurorii.

Procurorii şi poliţiştii au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Bucureşti, în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină. Patru cadre medicale au fost duse la audieri. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, solicită demisia conducerii Spitalului ”Sf. Pantelimon”, ”în urma unor deficienţe grave în funcţionarea unităţii şi a pierderii încrederii publice”.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsul adorat de milioane de români pe care îl vinde o femeie întoarsă din Austria. Afacerea ei este unică în țară
Capital.ro
Pensionarii să stea acasă să semneze. Șeful Casei de Pensii i-a avertizat: Se înmânează strict personal
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. I s-a comunicat totul prin e-mail!
DailyBusiness
STATUL ȘI BĂNCILE SE ÎNTREC ÎN OFERTE. Ce trebuie să știi dacă vrei să investești
Adevarul
Boala gravă ce poate fi contactată de la o doză de bere sau suc. Avertismentul unui medic: „Orice doză poate fi letală”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Niciun șofer nu scapă. Sunt împânzite în toată țara
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
BREAKING | Mihai, un român de 33 de ani, a murit după ce a făcut infarct în avion
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
La ce gest a recurs principalul suspect în cazul triplei crime din Capitală după teribila faptă: „Nu avea cum să le lase în viață”. Motivul pentru care bărbatul a refuzat să-i deschidă ușa fratelui geamăn
Capital.ro
Îți ridică mașina pe loc. Plătești amendă, plus taxă pentru fiecare zi. Legea n-are milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala
substantial.ro
Aterizare forțată a unui planor deasupra unui câmp de lucernă: Un tânăr pilot, rănit
MediaFlux
PENSII: Cum se acordă MAJORĂRILE în funcție de perioada muncită
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!